Čertík(N)oviny - 10 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend sa v sobotu uskutočnilo 4. kolo nižších ligových súťaží (1. a 2. liga) a v nedeľu bolo v Kanianke 3. kolo Kanianskeho pohára a 3. kolo snookrovej ligy.

Poďme k výsledkom.

Sobota 6.4.2002, 4. kolo 1.ligy

Tak tento krát to bude veľmi stručné – naši svoj zápas s Penguins Ružomberok odložili na neurčito a ostatné výsledky nemám k dispozícii.

 

Nedeľa 7. apríla 2002

3. kolo Kanianskeho pohára + 3. kolo Kanianskeho pohára neregistrovaných hráčov

Na turnaji sa zišlo opäť veľmi dobrých 30 hráčov (najďalej až  z ďalekého Podpoľania (z Hriňovej)) a tento krát o prekvapenia vôbec nebola núdza. Tak napr. Eugen Sľuka prehral hneď v prvom kole so Zvarkom so Zvolena, nakoniec sa však cez prehratú stranu „preštrikoval“ až do finále a nakoniec turnaj vyhral!!! To ďalší favoriti skončili horšie – Roman Havier až na 13. mieste, Jozef Jantoška na 9. mieste. A tak sa otvorila cesta na dobrý výsledok pre neregistrovaných hráčov – najlepšie dopadol Peter Čertík, ktorý to dotiahol až do najlepšej štvorky, kde však oba zápasy prehral a skončil teda štvrtý. Veľmi dobre zahral a na 5. mieste skončil tiež 15-ročný Jozef Píš z Kanianky, jeden z nádejných hráčov z biliardového krúžku pri miestnej základnej škole.

Výsledky

1. Sľuka (BK Kanianka) – finále 7:5

2. Daubner (Gastroarty Mistano Trnava)

3. Roman Čertík (BK Kanianka)

4. Peter Čertík (neregistrovaný – Veľká Lehôtka)

 

Najlepší neregistrovaní hráči:

1.        Peter Čertík (Veľka Lehôtka)

2.        Jozef Píš (Kanianka) a Thoan (Zvolen)

V priebežnom poradí po 3. kole si vedenie udržal Roman Čertík s 597 bodmi a v súťaži neregistrovaných hráčov vedie Thoan zo Zvolena s 248 bodmi.

 

Snookrová liga

Na 3. kole sa zúčastnilo 13 hráčov.

 

Výsledky:

1. Roman Čertík

2. René Daubner (Gastroarty Mistano Trnava)

3. Roman Havier a  Eugen Sľuka (obaja BK Kanianka)

 

V celkovom poradí sa prvého miesta ujal Roman Čertík s 221 bodmi.

 

Ďalší program:

V sobotu 13.4. sa bude hrať kvalifikácie súťaže o Najlepšieho hráča 1. a 2. ligy, v nedeľu je voľno. Ďalší víkend a to konkrétne v nedeľu 21.4 sa odohrá 5. kolo ALFA pohára.

uplynulý bol po krátkej jednotýždňovej prestávke opäť biliardovo nabitý – v sobotu s v herni BK Kanianka uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v hre č.9 dvojíc a v nedeľu potom bolo 4. kolo ALFA pohára vo Zvolene.

 

A to je na dnes všetko.

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka