Čertík(N)oviny - 11 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tak, a po týždňovej odmlke som tu opäť s najnovšími informáciami o tom, čo nové v biliarde. Za tie 2 týždne sa toho pomerne dosť udialo, takže poďme rovno na vec.

 

Sobota 13.4.2002, Kvalifikácia súťaže o najlepšieho hráča 1. a 2. ligy

 Kvalifikácia sa hrala v troch skupinách, tá pre kanianskych hráčov bola v Banskej Bystrici, kde bolo 13 hráčov. Z každej skupiny postúpili 2 najlepší do záverečného finálového dňa, ktorý bude v máji tohto roku. A teraz k naším hráčom, vlastne hráčovi, keďže sa do B. Bystrice vybral len Jozef Jantoška. Nehral zle a postup do finále mu nakoniec ušiel len o kúsok, keď skončil na 3. mieste.

Počas týchto 2 týždňov naše prvoligové družstvo odohralo aj 2 ligové kolá, bohužiaľ, aj naďalej zostáva ako jediné družstvo bez víťazstva na chvoste prvoligovej tabuľky a situácia z pohľadu záchrany sa stáva kritickou, aj keď do konca súťaže je ešte ďaleko.

 

Streda 17.4. 2002, dohrávka 4. kola 1. ligy

Penguins Ružomberok – BK Kanianka „B“ 5:4

Domáce družstvo nastúpilo v značne oklieštenej zostave, bez svojho najlepšieho hráča Michača, aj bez ďalšieho hráča základu Moravčíka, naši však zápas aj tak prehrali... A vôbec nemuseli, veď Peter Vámoš prehral deviatku 8:9 a v rozhodujúcom zápase Jozef Jantoška v hre č. 14/1 viedol 66:44 aj 74:69, nakoniec však prehral 73:75. Body za Kanianku – Martin Hromada 2, Jantoška a Vámoš po 1

 

Sobota 20.4.2002, 5. kolo 1. ligy

BK Kanianka „B“ – Montas Mochovce 4:5

Po dobrom začiatku, keď po 2 hrách č.8 to bolo 2:0, prišla tesná prehra Martina Hromadu 6:7 a zápas sa pomaly začal otáčať. Až sa nakoniec otočil úplne. Z našich hráčov celkom dobre zahrali Jantoška s Vámošom (po 2 body), Martinovi Hromadovi na rozdiel od stredy zápas nevyšiel a neuhral ani bod.

 

Nedeľa 21.4.2002, 5 .kolo Alfa pohára, Zvolen (30 hráčov)

Na turnaji sa zišlo opäť veľmi dobrých 30 hráčov a na rozdiel od predchádzajúceho turnaja sa žiadne veľké prekvapenia nakonali, aj keď René Daubner nie je na 5. miesta na takýchto turnajoch asi zvyknutý. Z kanianskych družstiev hrali 4 hráči, z nich traja skončili v prvej štvorici.

Výsledky :

  1. Havier (BK Kanianka)
  2. Košč (B. Bystrica)
  3. Čertík (BK Kanianka)
  4. Sľuka (BK Kanianka)

 

V priebežnom poradí po 5. kole si vedenie víťazstvom poistil Roman Havier pred Romanom Čertíkom.

 

Ďalší program :

Nasledujúci víkend je opäť biliardové voľno, ale týždeň potom je opäť veľmi zaujímavý – v sobotu 4.5. sa hrá 4. kolo Extraligy (K&M Trenčín – BK Kanianka „A“) a 6. kolo prvej ligy (Panter Martin – BK Kanianka „B“) a v nedeľu 5.5. je v Kanianke 4. kolo Kanianskeho pohára aj 4. kolo snookrovej ligy, tentokrát je turnaj výnimočný, pretože je bodovaný aj do Slovenského rebríčka (iba 2x za 10 kôl). Začiatok je tradične o 10.00.

Ešte k extralige, zápas bude možno preložený, pretože Eugen Sľuka je v širšej nominácii na medzištátny zápas s Českou repulikou v tom istom termíne ako ligové kolo.

Ešte jedna informácie – počas posledných 10 dní boli vo Fínsku ME v biliarde, výsledky (a veľmi zaujímavé) nájdete na www.epbf.com. Napr. v hre č.8 sa stal Majstrom Európy aj z turnajov na Slovensku známy Sandor Tot z Madarska. Bohužial, ME boli bez Slovenskej účasti.

 

A to je na dnes všetko.

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka