Čertík(N)oviny - 16 / 2002

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

po dlhšej biliardovej odmlke sa za uplynulý víkend toho udialo naozaj dosť (hádam aby sa dobehli tie 3 týždne?) – od piatku 14. do soboty 15.6. sa v Komárne uskutočnilo významné juniorské podujatie, Kretzschmar-Ďurišov memoriál (jediné juniorské podujatie v kalendári EPBF, samozrejme okrem Majstrovstiev Európy), v sobotu sa uskutočnilo posledné kolo jarnej časti ligových súťaží, no a v nedeľu sa v Kanianke odohralo 5. kolo Kanianskeho pohára a 5. kolo snookrovej ligy.

Tak a teraz pekne po poriadku k výsledkom.

14.-15.6. 2002, Kretzschmar-Ďurišov memoriál, Komárno

Na turnaji sa zúčastnilo 13 družstiev – 3 nemecké, 3 české, 3 slovenské, 2 poľské a po jednom z Holandska a Juhoslávie. Účastníkov rozdelili do 2 skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým, najlepšie 2 družstvá z každej skupiny postúpili do semifinále, kde sa hralo z kríža (prvý zo skupiny A s druhým so skupiny B a naopak).

V sedemčlennej skupine A jasne dominovalo prvé družstvo Slovenska (Klobučník, Páczer, Košč), ktoré v 6 zápasoch prehralo iba jeden zápas jednotlivca a so skóre 17:1 jasne skupinu vyhralo. Zato na druhom mieste bola riadna tlačenica – skončili na ňom zhodne až 3 družstvá (Nemecko1, Česko1 a Poľsko2), keď po 6 zápasoch mali zhodne 4 víťazstvá, 2 prehry a skóre 12:6. Keďže postúpiť mohlo iba jedno družstvo, hral sa tie-break v ktorom boli najšťastnejší hráči Česka1 a postúpili do semifinále. V tejto skupine hralo aj družstvo Slovensko3, pod hlavičkou ktorého nastúpili juniori BK Kanianka (Leitman, Švec a Svitok), ktorí zo šiestich zápasov 5 prehrali 0:3, raz zvíťazili 2:1 (s Českom3) a skončili na 6. mieste. Títo chlapci však hrajú ešte príliš krátko na to, aby dosiahli nejaké výrazné úspechy, takže boli v podstate zbierať skúsenosti.

V 6 člennej skupine B postúpilo z prvého miesta Poľsko1, iba o skóre pred družstvom Juhoslávie.

V prvom semifinále prekvapivo Česko1 zdolalo Poľsko1 a v druhom tiež prekvapivo prvé družstvo Slovenska po vynikajúcich výkonoch v skupine tiež zaváhalo a prehralo jasne 0:3 s Juhosláviou. V zápase o 3. miesto Slovensko1 opäť neuspelo a prehralo s Poľskom1 1:2. Vo finále vyhralo Česko1 nad Juhosláviou a dokonalo tak prekvapivo svoje víťazstvo v celom turnaji (len si spomeňte, ako postúpili so skupiny)

 

Poradie:

1.        Česko1

2.        Juhoslávia

3.        Poľsko1

4.        Slovensko1

 

Sobota 15.5.2002

 

Extraliga družstiev, 5. kolo

Zápasy BK Kolárovo - BK Kanianka a Saturnus Komárno – Kutaj&Markech Trenčín boli odložené, lebo Roman Havier (BK Kanianka) mal rozhodcovské povinnosti na vyššie spomínanom Kretzschmar-Ďurišovom memoriáli, a v Saturnuse sa tento turnaj hral.

V jedinom hranom zápase (aj to predohrávanom) 1. BC Komárno jasne zdolalo BK Lavos Bratislava 7:2. keď za hostí uhral 2 body len Klobučník. Domáci nastúpili v najsilnejšej zostave, teda opäť aj s Petrovicsom.

V neúplnej tabuľke sa dostal 1. BC Komárno pred BK Kanianka, BK Kanianka sa tam však po dohratí kola určite vráti, otázne je len či s jedno alebo dvojbodovom náskokom. To už závisí od výsledku dohrávky.

 

1. 1.BC Komárno  5 zápasy                3 výhry  2 prehry                 29:16 (skóre)         8 bodov

2. LAVOS Bratislava           5                             3              2                             27:18                      8

3. BK Kanianka                    4                             4              0                             21:15                      8

4. K&M Trenčín                  4                             2              2                             17:19                      6

5. Saturnus Komárno          4                             1              3                             14:22                      5

6. BK Kolárovo                    4                             0              4                             9:27                        4

 

1. liga družstiev

BK Kanianka „B“ – Snooker Radoľa 6:3 (body za BK Kanianka – Jantoška, Vámoš a Martin Hromada po 2)

Výsledky ostatných zápasov ani tabuľku nemám k dispozícii, budem informovať neskôr.

 

Nedeľa 16.6.2002

5. kolo Kanianskeho pohára

Posledné kolo jarnej časti poznačila slabá účasť – objavilo sa iba 15 hráčov. Medzi neregistrovanými boli najlepší Vlado Antoška zo Zvolena a Miro Mokrý z Prievidze, na 3. mieste sa spoločne umiestnili Braňo Veis zo Zvolena a kaniansky junior Peter Leitman. V priebežnom poradí po 5. kole je na čele Miro Mokrý z Prievidze  s 309 bodmi, pred Thoanom so Zvolena (248 bodov)

V otvorenom turnaji vyhral Roman Čertík, ktorý vo finále zdolal Eugena Sľuku. V celkovom poradí sa tým dotiahol na Eugena a obaja vedú priebežné poradie s 843 bodmi, s odstupom pred Romanom Havierom (660 bodov).

5. kolo Snookrovej ligy

Tu sa zišlo celkom slušných 9 hráčov. Tento krát sa víťazom stal Eugen Sľuka, ktorý vedie aj  v celkovom poradí s 344 bodmi pred Havierom (330 bodov).

Ďalšie kolá oboch súťaží budú až po letnej prestávke, o termínoch budeme včas informovať.

Ďalší program:

Budúci víkend bude opäť biliardový – v sobotu 22.6. sa v Banskej Bystrici uskutoční Slovenský pohár družstiev a v nedeľu sa vo Zvolene uskutoční 7. kolo ALFA  pohára. To všetko aj s účasťou našich hráčov.

 

A to je na dnes všetko.

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka