Čertík(N)oviny - 17 / 2002

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol opäť biliardovo veľmi zaujímavý a bohatý, bohužiaľ, mám aj bohatý a zaujímavý týždeň pracovný, takže nemám čas veľmi písať. Takže tentokrát netradične stručne.

Sobota 22.6.2002, Slovenský pohár družstiev, Banská Bystrica, 4 družstvá

 Na turnaji sa prekvapivo zúčastnili iba 4 družstvá, pravdepodobne toto nebol zrovna najvhodnejší termín. Aj z toho boli 2 družstvá z BK Kanianka („áčko“ v zostave Sľuka, Havier, Čertík a „young boys“, čiže Jantoška doplnený juniormi Svitkom a Leitmanom), okrem nich ešte domáci BB Killers (Košč, Lovrant a Mažári) a zvolenskí Fešáci (Stieranka, Paleček a Máchal).

K priebehu:

Kanianske „áčko“ vyhralo prvé dva zápasy úplne jasne a hladko, ale vo finále (aj BB Killers vyhrali oba svoje zápasy a tak vzájomný súboj bol vlastne finále aj keď sa hralo každý s každým – lebo sa hral posledný) hneď v prvom zápase Roman Havier zakopol s Marekom Koščom 5:7 v hre č.9 a tak Sľuka s Čertíkom „museli“, ak chceli celkovo vyhrať. Nakoniec sa to podarilo, aj keď v hre č.8 to bolo medzi Patrikom Lovrantom a Romanom Čertíkom napínavé a vyrovnané. Nakoniec to skončilo 5:3 pre Čertíka a Slovenský pohár družstiev putuje prvý krát do Kanianky!!!

Prekvapenie sa zrodilo aj v súboji o tretie miesto, keď kanianski mladíci vyhrali na skúsenými fešákmi zo Zvolena 3:0.

 

Nedeľa 23.6.2002

 ALFA pohár, 7.kolo, Zvolen, 20 hráčov

Hráči BK Kanianka po úspešnej sobote žali úspechy aj v nedeľu, keď vo finále vyhral Roman Čertík nad Romanom Havierom, tretí bol Marek Košč z Gastroarty Banská Bystrica.

 

  1. Čertík
  2. Havier (obaja BK Kanianka)
  3. Košč (Gastroarty B. Bystrica)

V celkovom priebžnom poradí po 7. kole vedie sále Havier s veľkým náskokom pred Čertíkom.

Ďalší program :

Po pestrej prvej polovici sezóny nás čaká zaslúžený turnajový odpočinok (hádam až na PANTER CUP v Martine, ktorý sa tradične koná v júli a auguste), takže sa ozvem až niekedy koncom augusta.

Prajem všetkým príjemné dovolenkové obdobie.

 

A to je na dnes všetko.

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka