Čertík(N)oviny - 19 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

po letnej prestávke pokračovali aj ligové súťaže prvým odvetným kolom. Bohužiaľ, kanianskym družstvám sa vôbec nedarilo.

Extraliga

BK Kanianka – BK Lavos Bratislava 4:5

Hra č.8

Čertík – Urban 7:8

Sľuka – Klobučník 8:2

Havier- Kotleba 5:8

Hra č.9

Čertík – Klobučník 9:11

Sľuka – Kotleba 11:6

Havier- Urban 10:11

Hra č.14/1

Čertík – Kotleba 100:30

Sľuka - Urban 100:40

Havier – Klobučník 39:100

 

Komentár:

V hre č.8 najprv Eugen Sľuka jasne porazil Milana Klobučníka, keď otočil z 0:2 na 8:2. Výkon Milana Klobučníka bol čiastočne ovplyvnený skutočnsoťou, že mu 2x vypadla jasná guľa z jamky von zo stola. Domáci síce potom stôl opravili, ale nejaký vplyv to určite na jeho hru malo. Odhliadnuc od toho Eugen hral veľmi dobre. V druhom zápase prekvapivo minulý týždeň výborne hrajúci Roman Havier prehral s Borisom Kotlebom 5:8. Romanovi sa nehralo nejako extra dobre, cez týždeň mu totiž na palec pravej ruky padla klada, tak ho mal opuchnutý, že bol ako dva. V poslednom, najdlhšom a najdramatickejšom zápase Roman Čertík s Danom Urbanom prehral 7:8 a začali sa problémy pre BK Kanianka. A v hre č.9 sa črtajúce prekvapenie na úkor domáceho, doposiaľ neporazeného družstva, začalo už výrazne rysovať. Hoci vo vyrovnaných zápasoch išli Romanovia so svojími súpermi dlho plece pri pleci, nakoniec koncovky vyrovnaných zápasov obaja prehrali... Eugenova jasná výhra nad Borisom Kotlebom vykresal iskierku nádeje, ale nie nadlho. Roman Havier prehral hru č.14/1 s výborne hrajúcim Klobučníkom a prekvapenie bolo na svete. Následné výhry Romana Čertíka a Eugena Sľuku už len skorigovali prvú prehru BK Kanianka v tejto sezóne. Od BK Kanianka sa úplne odvrátilo šťastie z prvej polovice súťaže, keď trikrát vyhrali 5:4 podobným spôsobom, ako teraz 4:5 prehrali.Táto prehra zdramatizovala situáciu na čele tabuľky – vedie síce stále BK Kanianka, ale už len s jednobodovým náskokom pred prenasledovateľmi – Lavos Bratislava a 1. BC Komárno.

 

Ďaľšie výsledky:

Saturnus Komárno – BK Bajkal Kolárovo 5:4 (hostia prehrali, aj keď sa cez prestávku riadne posilnili – veď hrali v zostave Polách, Ratkovič, Varga – ale Polách prehral hru č.14/1 98:100, Varga hru č.9 10:11)

1. BC Komárno – Kutaj-Markech Trenčín 6:3

 

1. lige BK Kanianka „B“ hralo v Poprade s miestnym Fordan-Bleu a prehralo tiež 4:5, keď Jozef Jantoška vyhral všetky 3 zápasy, jeden bod pridal Peter Vámoš. Ostatné výsledky nemám k dispozícii, naše družstvo sa však prehrami s poslednej priečky tabuľky určite neodpúta.

 

V nedeľu sa hralo aj ďalšie, už 8. kolo ALFA pohára:

  1. Daubner (MISTANO TRNAVA)
  2. Gyurki (MONTAS MOCHOVCE)
  3. Havier (BK KANIANKA)
  4. Antoška (voľný hráč)

V celkovom poradí stále vedie Roman Havier pre Romanom Čertíkom äobaja BK Kanianka), na 3. mieste je Marek Košč z Banskej Bystrice.

 

Ďalší program:

Už v sobotu 14.9. sa hrá 4.kolo Slovenského pohára, tentokrát netradične v Košiciach, v nedeľu pokračuje svojim 6. kolom Kaniansky pohár registrovaných aj neregistrovaných hráčov a aj snookrová liga. Začiatok tradične o 10.00 v herni na Novej ulici v Kanianke, všetkých srdečne pozývame.

 

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka