Čertík(N)oviny - 20 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol opäť bohatý na biliardové udalosti – v sobotu sa hralo 4. kolo Slovenského pohára, netradične v Košiciach a v nedeľu bol biliardový deň v Kanianke, kde sa uskutočnilo 6. kolo biliardových turnajov – otvorený, turnaj neregistrovaných aj snookrová liga.

Sobota 14.9.2002, 4. kolo Slovenského pohára, Košice, 23 hráčov

 

  1. Daubner (Mistano Trnava)
  2. Páczer (1. BC Komárno)
  3. Polách (BK Bajkal Kolárovo) a Kučera (1. BC Komárno)

Tentokrát vám veľa detailov neprezradím, pretože som sa ja a ani nikto ďalší z BK Kanianka z dôvodu pracovnej zaneprázdnenosti turnaja nezúčastnil. Mám len kusé informácie z priebehu finálového zápasu, kde Daubner viedol už 8:2. Potom však Páczer dotiahol až na 8:8, z následného rozstrelu mu nič nespadlo, ale nastavila sa kombinácia 1-9, ktorú Daubner samozrejme dal...

 

Nedeľa 15.9.02, Kanianka

Turnaj v hre č.9

  1. Čertík
  2. Sľuka
  3. Havier

 Neregistrovaní hráči:

1.-2. Leitman a Slávik

3.-4. Vies a Švec

Tentokrát bol turnaj poznačený slabou účasťou – iba 13 hráčov. Turnaj mal inak slušnú hernú úroveň. Vo finále si to aj o priebežné prvé miesto (doteraz spoločne na čele s rovnakým počtom bodov) rozdali Čertík so Sľukom – po vyrovnanom zápase sa tešil Roman Čertík (7:5) a ujal sa aj celkového priebežného vedenia. Z neregistrovaných hráčov zaujal Peter Leitman z Kanianky, ktorý o postup do semifinále len najtesnejšie prehral so skúseným extraligovým Romanom Havierom 6:7.

Snookrová liga (9 hráčov)

  1. Sľuka
  2. Havier
  3. Čertík

 

Ďalší program:

Už v sobotu 21.9. sa hrajú opäť ligové súťaže – BK Kanianke sa po prekvapivej prehre doma S Lavosom Bratislava predstaví v Komárne, kde odohrá zápas s miestnym klubom Saturnus. A ani tam to nebude vôbec ľahké.

Rezerva sa predstaví doma v súboji s klubom OREA Sučany.

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka