Čertík(N)oviny - 21 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend mal byť opäť bohatý na biliardové udalosti – v sobotu sa hrali ligové súťaže. Z pôvodne plánovaného bohatého programu sa však stalo kolo odložených zápasov. Jediný zápas, ktorý sa v Extralige odohral, aj to v nedeľu, bol zápas Saturnus Komárno – BK Kanianka. Rezerva BK Kanianka tiež zápas neodohrala – bol odložený. Poďme však k tomu, čo sa odohralo

Nedeľa 22.9, 7. kolo Extraligy družstiev

 

Saturnus Komárno – BK Kanianka 4:5

hra č.8

Samotný – Havier 8:7

Domján – Čertík 8:4

Fazika – Sľuka 4:8

hra č.9

Samotný – Čertík 5:11

Domján – Sľuka 11:10

Fazika – Havier 4:11

hra č.14/1

Samotný – Sľuka 62:100

Domján – 100:74

Fazika – Čertík 26:100

 

Komentár:

Družstvo BK Kanianka cestovalo, hoci ako líder súťaže, do Komárna so značnými obavami – darmo, výhra Saturnusu nad Kolárovom v zostave aj s Poláchom a Ratkovičom potom ako po hre č.9 prehrávali už 2:4 (!) vzbudzovala riadny rešpekt. Obavy sa plne potvrdili, zápas bol mimoriadne vyrovnaný a ťažký. Čo je určite zaujímavé, zápas sa veľmi podobal na jarnú drámu v Kanianke, kde to tiež skončilo 5:4 pre BK Kanianka, dokonca aj hráči BK Kanianka bodovali rovnako (Sľuka a Čertík po 2, Havier 1), akurát tentokrát si za Saturnus vymenili hlavnú úlohu Fazika s Domjánom, keď Fazika prekvapivo nebodoval, ale ešte prekvapivejšie Zsolt Domján spravil 3 body! Poďme k priebehu. Po prvým dvoch hrách č.8 to bolo 1:1, keď Zsolt Domján nedal šancu katastrofálne hrajúcemu Romanovi Čertíkovi a Eugen Sľuka Petrovi Fazikovi. Následne Miro Samotný zdolal v tesnom zápase Romana Haviera 8:7, potom, čo Roman za stavu 7:7 nedal nie veľmi ťažkú čiernu guľu. V hrách č.9 sa začal zápas otáčať na stranu BK Kanianka, keď Havier jasne porazil Faziku a Čertík po nepochopitelne zlej hre v hre č.8, úplne otočil svoj výkon a po dobrej hre zdolal  Samotného 11:5. Keď už všetko vyzeralo z hľadiska BK Kanianka dobre, došla kríza na Sľuku a ten prehral s Domjánom 10:11, keď viedol 9:7 a za stavu 10:10 dal namiesto poslednej farebnej bielu guľu... A tak za stavu 3:3 pred hrou č.14/1 bolo všetko otvorené. Našťastie Sľuka sa spamätal a porazil Samotného a keď vzápätí Čertík jasne zdolal Faziku, o víťazstve BK Kanianka bolo rozhodnuté. Prehra trápiaceho sa Haviera s Domjánom už len upravila konečné skóre. Takže veľká spokojnosť s dvomi mimoriadne dôležitými bodmi.

 

Ostatné zápasy boli odložené (BK Bajkal Kolárovo-1. BC Komárno a LAVOS Bratislava – K&M Trenčín)

 

Ďalší program :

Ďalší víkend je biliardové voľno, potom bude posledné kolo Best of East v Poľsku (Kielce), kde sa chystajú aj naši hráči. Uvidíme, či čas dovolí.

 

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka