Čertík(N)oviny - 25 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol v biliardovom kalendári vyhradený pre ligové súťaže družstiev a v nedeľu bolo na programe ďalšie kolo Alfa pohára vo Zvolene. Tentokrát pre priaznivcov Kanianky nemám dobré správy – doteraz vedúce extraligové družstvo vo veľmi dôležitom zápase so svojím prenasledovateľom z Komárna utrpelo jasnú prehru a muselo mu prepustiť prvé miesto v tabuľke. Čo viac, Komárno má pred poslednými dvomi kolami oveľa lepšiu východiskovú situáciu na obhajobu titulu – pri oveľa lepšom skóre mu stačí 2x vyhrať, a nemusí sa pozerať na ostatné výsledky. Hráči BK Kanianka musia 2x vyhrať a čakať, či sa náhodou Komárno nepotkne – to je však pri ich súčasnej forme nepravdepodobné. Poďme sa pozrieť, ako sa to stalo.

 

Sobota 26.10.2002, Extraliga družstiev, 8. kolo 

 

1. BC Komárno – BK Kanianka 7:2

hra č.8

Páczer – Čertík 5:8

Kučera – Sľuka 8:6

Petrovics – Havier 8:1

hra č.9

Páczer – Sľuka 11:10

Kučera – Havier 11:4

Petrovics – Čertík 11:4

hra č. 14/1

Páczer – Havier 100:54

Kučera – Čertík 83:100

Petrovics – Sľuka 100:64

 

Komentár:

Zápas začal jasným víťazstvom Zola Petrovicsa s Romanom Havierom. Roman mal niekoľko príležitostí, ale nevyužil ich, niekoľko krát minul aj čiernu guľu. Potom po výbornom výkone (za celý zápas iba 3 netrafené gule) a obojstranne kvalitnom zápase prekvapivo vyhral Roman Čertík s Peťom Páczerom, ale keď vzápatí Eugen Sľuka po zaspatom začiatku zápasu s Janom Kučerom, napriek zlepšenému výkonu, prehral, plány BK Kanianka ako uspieť v Komárne dostali prvú vážnu trhlinu. V hrách č.9 sa len potvrdilo, že hráči BK Kanianka môžu len ťažko v tomto zápase pomýšľať na víťazstvo – najprv vynikajúco hrajúci Petrovics nedal po vyrovnanom začiatku (3:3) šancu Čertíkovi, keď utiekol na 10:3 a napriek drobnému zaváhaniu za tohto stavu zápas v pohode vyhral. Potom prišiel ďalší úder pre BK Kanianka, keď Havier po sľubnom začiatku (4:2) s Kučerom už neuhral ani hru a prehral 4:11. No a keď po vyrovnanom zápase Sľuku s Páczerom Páczer rozhodol za stavu 10:10 „haluzou“, rozhodol o výhre nielen svojej, ale takto skoro už aj o výhre svojho družstva. V hre č.14/1 už išlo len o výšku skóre a keď výborne hrajúci Petrovics s Páczerom nedali šancu Sľukovi s Havierom, vyzeralo to na debakel, ktorý sa Čertíkovi po veľmi dlhom a taktickom zápase bez väčších bodových šnúr s Kučerom svojim víťazstvom podarilo len zmierniť na konečných 2:7.

Ďalšie výsledky:

LAVOS Bratislava – Saturnus Komárno 5:4 (LAVOS urobil týmto tesným víťazstvom veľmi dôležitý krok na ceste za tretím miestom)

K&M Trenčín – BK Bajkal Komárno – odložené pre chorobu jedného z domácich hráčov

dohrávka:

BK Bajkal Kolárovo – 1. BC Komárno 3:6 (touto prehrou sa Kolárovo dostalo už na hranu vypadnutia z Extraligy – ak nevyhrá všetky 3 zostávajúce zápasy vypadne. A to aj tak ešte musia čakať, že Trenčín, alebo Saturnus všetko prehrajú – a museli by výrazne)

 

1. Liga

Z avizovaných 2 zápasov BK Kanianka „B“ v domácom prostredí napokon nebolo nič – OREA Sučany nepricestovala a prehrala 9:0 kontumačne a Penguins Ružomberok požiadali o preloženie zápasu, dohrávať by sa malo v priebehu tohto týždňa.

 

Ostatné výsledky ani tabuľku bohužiaľ nemám k dispozícii.

 

Nedeľa 27.10.02, ALFA pohár, Zvolen, 30 hráčov.

Hráči BK Kanianka po sobotnom výpadku v Extralige veľmi na biliard chuť nemali, zúčastnil sa len Roman Havier, ktorý musel, lebo turnaj organizuje... Inak sa zišlo veľmi pekných 30 hráčov.

Poradie:

1. Havier

2. Paleček

3. Stieranka

4. Antoška

 

Celkové priebežné poradie po 10.kole :

1. Havier

2. Čertík

3. Thoan

 

Ďalší program :

V sobotu 2. a v nedeľu 3.11. sa hrá v Bratislave v herni BAJKAL veľký medzinárodný turnaj MISTANO Slovakia cup show, taktiež v Bratislave, ale v herni v Lamači sa v tom istom termíne (?) uskutočnia aj Majstrovstvá Slovenska neregistrovaných hráčov. Práve z tohto dôvodu sa 8. kolo Kanianskych turnajov v biliarde aj Snookrová liga presúvajú z pôvodne plánovaného 3.11. na o týždeň neskôr (10.11.). V kalendári sa plánujú aj ďalšie zmeny, a to konkrétne, že MS v hre č.14/1 sa presunú zo 16.11. na 9.11., kde zase boli pôvodne plánované ligové súťaže družstiev. Dôvodom je pozvánka pre SBiZ na veľký trunaj v Čiernej hore. A dôvodom, prečo píšem ja o tom tak skoro, je fakt, že na budúci týždeň sa vám neozvem.

 

To je na dnes všetko.

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka