Čertík(N)oviny - 28 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol v biliardovom kalendári vyhradený ligovým súťažiam a dohrávali sa aj nejaké odložené zápasy. V extralige sa hralo posledné kolo a aj dohrávky, takže tabuľka je konečná. BC Bajkal Kolárovo na posledné 2 zápasy nenastúpilo (už pred nimi boli istým zostupujúcim) a tak BK Kanianka v sobotu nehrala. Prvoligové družstvo svoj zápas hralo, po prehre s Panterom Martin sú však aj naďalej v pásme družstiev bojujúcich o vyhnutie sa baráži. No a v nedeľu sa hralo ďalšie kolo ALFA pohára vo Zvolene. Tu sú podrobnosti:

Extraliga, sobota 23.11.2002, 10.kolo

 

BK Kanianka – BC Bajkal Kolárovo 9:0 kontumačne (hostia nepricestovali)

K&M Trenčín – Saturnus Komárno 9:0

LAVOS Bratislava – 1.BC Komárno 1:8

 

Komentár:

Ako som už spomenul, v Kanianke sa nehralo, hostia potom, ako bolo jasné, že vypadnú, už svoje zápasy nehrali (ešte dohrávku s Trenčínom). BK Kanianka tak bez boja vyhrali o vybojovali historicky najlepšie umiestnenie v Extralige – 2. miesto. Po minuloročnom 3. mieste je to postup o krôčik vpred, ale po výborne rozohratom začiatku súťaže (po prvej časti vedenie bez prehry a s dvojbodovým náskokom...) sa veru druhé miesto hráčom aj fanúšikom málilo. Veru stačilo tak málo. Lenže v odvetnej časti ligy hráčom BK Kanianka poklesla forma, hrali nevyrovnane a ešte aj to šťastie, ktoré stálo pevne pri nich celú prvú časť ligy, v odvetách stálo na strane súperov. No čo už, hádam o rok to bude zase o krôčik lepšie. Na záver ešte bilancia hráčov BK Kanianka – Eugen Sľuka 21 výhier/9 prehier, Roman Havier 17/13 a Roman Čertík 16/14.

V ostatných zápasoch 1.BC Komárno po výbornom výkone zvíťazil v Bratislave s LAVOSom 8:1, keď jediný bod za LAVOS spravil Milan Klobučník. 1.BC Komárno tak obhájil titul z minulej sezóny. Gratulujeme!

V poslednom zápase tohto kola K&M Trenčín nedal žiadnu šancu hráčom so Saturnusu Komárno a po víťazstve 9:0 tak vybojoval 3. miesto. Pre nováčika je to vynikajúci úspech. A to pred minulým kolom ešte stále mohli vypadnúť... Gratulujeme!

Dohrávky:

K&M Trenčín – BC Bajkal Kolárovo 9:0 kontumačne (hostia nepricestovali)

1.BC Komárno – Saturnus Komárno 7:2

 

1.liga

Chlapci z kanianskej rezervy po troch výhrach za sebou, ktoré ich dostali z najhoršieho, nastúpili doma proti Panteru Martin, ale bohužiaľ, v dobrých výkonoch nepokračovali a prehrali 3:6. Dobre zahral Jozef Jantoška a aj Peťo Leitman, naopak, Tomášovi Svítkovi a ani Peťovi Vámošovi to veľmi nešlo. Takto si na definitívu zachovania prvoligovej príslušnosti musia počkať až do posledného kola. A v ňom budú hrať s ďalším kandidátom na baráž, klubom Snooker Radoľa.

 

V nedeľu sa odohralo vo Zvolene ďalšie, už 11. kolo ALFA pohára, na ktorom sa zúčastnilo 32 hráčov. V hre bolo aj 5 hráčov z Kanianky, ktorí zahrali veľmi dobre – Roman Čertík síce najprv prehral v prvom kole, ale cez prehratú stranu sa dostal až do finále, kde porazil Thoana 7:0 a celkovo turnaj vyhral. Roman Havier zahral tiež dobre, ale v semifinále prehral s Romanom Čertíkom, a výborne zahral aj Peter Leitman, ktorý skončil na výbornom 4. mieste. Nestratil sa ani Tomáš Svítok (7. miesto) a bodoval aj Miro Mokrý na mieste trinástom.

 

Výsledky:

1. Roman Čertík (BK Kanianka)

2. Thoan (voľný hráč)

3. Roman Havier (BK Kanianka)

4. Peter Leitman (BK Kanianka)

.

.

.

7. Tomáš Svítok

.

.

13. Miro Mokrý

 

V celkovom poradí vedie stále Roman Havier pred Romanom Čertíkom.

 

Ďalší program :

V sobotu 30.11. sa odohrajú tretie tohtosézonne Majstrovstvá Slovenska, tentokrát v hre č.9 a v Leviciach. Uvidíme ako sa bude dariť našim hráčom, ktorí si doteraz na tohtoročných MS vybojovali už 5 medailí!

No a v nedeľu je ďalšie,  9.kolo kanianskych biliardový hier – Kaniansky pohár registrovaných aj neregistrovaných hráčov a tiež 9. kolo snookrovej ligy.

 

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka