Čertík(N)oviny - 3 / 2002

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

Uplynulý víkend sa už naplno rozbehli už aj ligové súťaže v biliardovej sezóne 2002. No naplno ako naplno – veď v Extralige sa odohral len jeden zápas, ostatné dva boli odložené. Naše družstvá však svoje zápasy odohrali a tu sú výsledky:

Extraliga družstiev:

LAVOS Bratislava – BK Kanianka 3:6

 

Hra č.8

Struhár – Havier 2:8

Klobučník – Sľuka 6:8

Kotleba – Čertík 8:3

 

Hra č.9

Struhár – Sľuka 5:11

Klobučník – Čertík 11:7

Kotleba – Havier 10:11

 

Hra č. 14/1

Struhár – Čertík 90:100

Klobučník – Havier 100:82

Kotleba – Sľuka 47:100

 

Stručný komentár – napriek pomerne jasnému číselnému výsledku to bolo presne podľa našich očakávaní – to znamená vôbec nie ľahký zápas. LAVOS je síce nováčikom súťaže, ale takým netradičným – zlúčením s Fairplay Martin získalo toto družstvo právo účasti v Extralige (Fairplay Martin skončil). V ich družstve hráva Milan Klobučník, aktuálny Majster Slovenska v hre č.9, Boris Kotleba, ktorý o biliarde vie tiež dosť a Stanislav Struhár, ktorý na Majstrovstvách Slovenska v hre č.9 vyradil Eugena Sľuku.

Takže ako to prebiehalo – v hre č.8 boli dva jasné zápasy, jeden na jednu a jeden na druhú stranu. V zápase Klobučník – Sľuka sa stretli aktuálni majstri Slovenska (Eugen hra č.8, Klobučník hra č.9) a vo vyrovnanom zápase vyhral nakoniec po veľmi dobrom výkone Eugen, ktorý oplatil Klobučníkovi prehru z posledného ligového zápasu tiež v hre č.8, ktorá mimochodom bola jediná prehra Eugena Sľuku v tejto hre v minulom roku. Eugen týmto víťazstvom položil základný kameň konečného víťazstva. V hre č.9 Eugen jasne zdolal Struhára a aj jemu oplatil prehru z MS. V ďalších dvoch zápasoch sa diali veci – obidvaja Romanovia začali zápasy výborne, viedli 6:1, ale všetko bolo napokon oveľa zamotanejšie. Roman Čertík s Klobučníkom nakoniec prehral 11:7, keď sa od neho v rozhodujúcich chvíľach odvrátilo športové šťastie, v závere zápasu znervóznel, nehral dobre a prehral. Roman Havier po vedení 6:1 mal tiež čo robiť, dobre hrajúci Kotleba hneď vyrovnal na 6:6, viedol aj 10:9, Roman však nakoniec vyhral 11:10 a urobil veľmi  dôležitý krok k víťazstvu družstva – v hre č.14/1 nám stačila jedna výhra z 3 pokusov. Vyhrali sme však hneď dva – najprv Eugen Sľuka jasne zdolal Kotlebu a potom Roman Čertík po „húpačkovom“ priebehu a s kusiskom šťastia v závere zdolal Struhára (priebeh 38:18, 41:41, 77:44, 91:66, 89:88). Roman Havier sa po zlom začiatku (5:47) tiež snažil o malý zázrak, jeho úsilie však stačilo len na vyrovnanie 81:81, záver patril opäť Klobučníkovi.

Sme radi že tento ťažký zápas s ambicióznym nováčikom máme úspešne za sebou.

Ostatné zápasy (Kutaj-Markech Trenčín – 1. BC Komárno a Saturnus Komárno – BK Kolárovo) boli odložené.

 

1.        liga družstiev

BK Kanianka „B“ – BK Fordan Poprad 3:6

 

Našim sa s nováčikom súťaže vôbec nedarilo – dva body uhral Martin Hromada, jeden nie veľmi dobre hrajúci Jozef Jantoška a Igor Hromada nebodoval vôbec.

Ostatné výsledky nemám k dispozícii.

 

Ďalší program:

Nasledujúci víkend, konkrétne 3.2.2002, sa začne aj Kaniansky pohár, ročník 2002. Ako sme už informovali, jedná sa o 10 kolový otvorený turnaj (hrajú registrovaní (150.- Sk) aj neregistrovaní (50.- Sk) hráči, najlepší neregistrovaný hráč v poradí dostane na konci roka pohár, tak ako aj celkový víťaz. Všetkých srdečne pozývame, začiatok je o 10.00 v Kanianke v herni na Novej ulici. Zároveň s týmto turnajom sa uskutoční aj 1. kolo Snookrovej ligy jednotlivcov, štartovné je 50 Sk.

Týždeň po tom bude tiež bohatý na biliardové udalosti – v stredu 6.2. začne v Bratislave veľký medzinárodný turnaj MISTANO cup Slovakia a v sobotu bude aj druhé kolo ligových súťaží – BK Kanianka „A“ v Extralige bude hostiť SATURNUS Komárno a prvoligové „B“ družstvo cestuje do Sučian, kde sa stretne s miestnym družstvom BK OREA.

 

A to je na dnes všetko.

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

Predseda BK Kanianka