Čertík(N)oviny - 30 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol v biliarde opäť veľmi bohatý – v sobotu sa hralo Finále Slovenského pohára a v nedeľu bolo na programe záverečné kolo 1. ligy. Poďme sa pozrieť, ako to dopadlo.

 

Sobota 7.12.2002, Finále Slovenského pohára, Komárno, 16 hráčov

 

Výsledky hráčov  BK Kanianka:

 Jantoška – Čertík 2:9

-          Kučera (1. BC Komárno) 5:7

celkovo 13.-16. miesto

Havier – Dudáš (1. BC Komárno „B“) 9:0

-          Daubner (Gastroarty MISTANO Trnava) 4:9

-          Kučera 5:7

celkovo 9.-12. miesto

Čertík – Jantoška 9:2

-          Ratkovič (BC Bajkal Kolárovo) 5:9

-          Sýkora (voľný hráč) 7:2

-          Klobučník (LAVOS Bratislava) 6:7

celkovo 7.-8.miesto

 

Komentár :

Na finále Slovenského pohára prišlo len 16 hráčov, zato zo špičky chýbali hádom len Petrovics so Sľukom, takže konkurencia bola veľmi dobrá. Jozefovi Jantoškovi sa veľmi nedarilo, po jasnej prehre s Čertíkom mal proti Kučerovi šancu na víťazstvo, ale závahal, čo Kučera využil. Roman Havier vynikajúco začal, keď Dudášovi nepustil ani hru, ale s Daubnerom to už bola iná káva a po prehre s ním sa mu nepodarilo vyhrať ani s Kučerom. Roman Čertík začal výborne s Jantoškom, potom dobre začal aj s Ratkovičom (viedol 4:2), potom mu však zostali v jamkách 2 kombinácie, obe tieto hry prehral, Ratkovič sa rozbehol a Roman ho už nedobehol. Potom vyhral so Sýkorom a v ďalšom zápase mal výhru s Klobučníkom na spadnutie, keď viedol 6:5, ale tá mu po zlom zašití na jednotku  za stavu 6:6 a Klobučníkovom peknom dohratí hry napokon uletela z hrsti. Inak sa na turnaji hral pekný biliard, z víťazstva na takomto turnaji sa po dlhej dobe tešil Rado Ratkovič, ktorý hral naozaj výborne.

V nedeľu sa hralo posledné kolo 1. ligy a naša rezerva v ňom hrala v Radoli, kde si víťazstvom mohla zabezpečiť zotrvanie v súťaži. Po výsledku Snooker Radoľa – BK Kanianka „B“ 5:4 (body za Kanianku Martin Hromada a Peter Vámoš po 2, keď Jozefovi Jantoškovi sa absolútne nedarilo a nevyhral ani jeden z 3 zápasov)  sa to však nepodarilo a tak si budeme musiet počkať na ostatné výsledky a oficiálnu tabuľku. Z nej sa potom dozvieme, či na budúci rok bude v Kanianke okrem Extraligy aj 1.liga.

 

Ďalší program :

V sobotu 14.12. nadíde deň „D“, finálový deň všetkých MS v Bratislave a vyhodnotenie celej sezóny (po tomto dni už tento rok budú len regionálne turnaje, žiadne turnaje SBiZ na vrcholnej úrovni). Naši hráči si idú do Bratislavy po 7 medailí v súťažiach jednotlivcov a už sme veľmi zvedaví, ako to všetko dopadne. No a v nedeľu bude záverečné, 12. kolo ALFA pohára vo Zvolene. Informácie z týchto podujatí opäť v pondelok.

 

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka