Čertík(N)oviny - 6 / 2002

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý týždeň bol po týždňovej biliardovej odmlke opäť bohatý na udalosti – v sobotu sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v hre na malých stoloch (Radoľa) a v nedeľu bolo vo Zvolene .kolo Alfa pohára. Pri oboch udalostiach boli aj naši hráči.

Poďme k výsledkom.

MS v hre na malých stoloch, 23.2.2002, Radoľa, 22  hráčov

Mokrý – Thoan (voľný hráč) 8:9

-          Duban (Gastroarty MISTANO Trnava) 3:9

17.-22. miesto

 

Jantoška – Duban 7:9

-          Lošák (Fairplay Martin) 9:4

-          Kotleba (LAVOS Bratislava) 4:9

13.-16. miesto

 

Čertík – Lisík (OREA Sučany) 9:4  - na začiatok nie veľmi ľahký žreb – Jozef Lisík bol obhajcom titulu)

-          Jurek (Snooker Radoľa „B“) 9:8 - uf, to bol zápas – najprv to bolo jasne pre Romana Čertíka (8:2), ale čo sa dialo potom, to sa len tak nevidí – dohrávka na 8:3 a potom na 7 úderov za necelých 5 minút 8:8 (eso, eso, kombinácia jednotkou, kombinácia jednotkou, eso). Potom však Jurek v snahe rozbiť čo najlepšie netrafil vôbec trojuholník, čo Roman Čertík využil na dve ďalšie „zášivky a výhru na 3 chyby...

-          Daubner (Gastroarty MISTANO Trnava) 8:9 – na 3. ročníku MS v tejto disciplíne opäť Romanov osudový hráč (v predchádzajúcich 2 ročníkoch Roman prehral 4 krát – vždy s Daubnerom) – a opäť prehra, tentokrát po zaujímavom priebehu 5:1, 5:8, 8:8. Za tohto stavu dal Daubner zašitú guľu a dohral...

-          Duban 4:9

5.-6. miesto

 

Havier – Duban 9:6

-          Sikel (Snooker Radoľa „B“) 9:4

-          Sľuka 7:9 (Roman viedol už 6:2)

-          Kotleba 9:4

-          Daubner 3:9

3. miesto

 

Sľuka – Dobiáš (voľný hráč) 9:1

-          Mrázek (LAVOS Bratislava „B“) 9:4

-          Havier 9:7

-          Duban 9:6 (bolo už 3:6 – Eugen otočil aj druhý veľmi zle sa vyvýjajúci zápas – kolo predtým mal s Havierom už 2:6)

-          Daubner 4:9 (na vynikajúco hrajúceho Daubnera v tento deň nikto nemal)

2. miesto

 

Jedná sa o ďalší úspech biliardistov z BK Kanianka – 2 poháre z Majstrovstiev Slovenska sa nenosia každý deň, aj keď sa jedná o netradičnú biliardovú súťaž. Eugen Sľuka týmto skompletizoval medailovú zbierku z týchto MS, keď v roku 2000 vyhral a minulý rok bol tretí.

 

Nedeľa 24.2.2002, 3. kolo ALFA pohára, ZVOLEN, 39 hráčov

 

Vo Zvolene sa zišla rekordná účasť 39 hráčov, z toho až 6 z Kanianky – popri tradičnej zostave (Sľuka, Havier, Čertík, Jantoška) sa zúčastnili aj 2 mladí, talentovaní chlapci z biliardového krúžku pri miestnej základnej škole – Jozef Píš a Tomáš Svitok. Zatiaľ to veľký výsledok nebol (obaja 25.-32. miesto), ale začať sa nejako musí a skúsenosti treba začať získavať práve na takýchto turnajoch. Inak o prekvapenia nebola núdza – napr. prví dvaja z priebežného poradia (Košč a Čertík) sa ocitli hneď po prvom kole na prehratej strane a nakoniec  skončili hlboko v poli porazených – aj keď nakoniec vyhral jeden z favoritov, Roman Havier. Veľmi dobre tiež zahrali Jozef Jantoška, Attila Gyurki a Vlado Antoška, ktorí obsadili s Havierom prvé 4 miesta.

Tento turnaj bol bodovaný aj do Slovenského rebríčka.

Poradie:

  1. Havier (BK Kanianka)
  2. Jozef Jantoška (BK Kanianka „B“)
  3. Atila Gyurki (Levice)
  4. Vlado Antoška (voľný hráč)

5.-6. Eugen Sľuka (BK Kanianka)

.

.

9.-12. Roman Čertík (BK Kanianka)

 

 Priebežné poradie po 3.kole mi zatiaľ neprišlo, takže až neskôr.

 Ďalší program:

Po týždňovej prestávke a 100% biliardovom víkende (sobota-nedeľa) máme znovu nabitý kalendár – najbližšie nás čaká opäť 100% víkend, keď v sobotu sa hrá 3.kolo ligových súťaží -BK Kanianka „A“ privíta v šlágri kola minuloročného majstra 1. BC Komárno (pozor hrá sa už od 9.00) a BK Kanianka „B“ cestuje do Trnavy, kde sa stretne s horúcim kandidátom na postup Gastroarty MISTANO Trnava. A v nedeľu sa uskutoční 2.kolo Kanianskeho pohára 2002, od 10.00, paralelne s 2.kolom snookrovej ligy. Všetkých srdečne pozývame.

 

A to je na dnes všetko.

S pozdravom

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka