Čertík(N)oviny - 12 / 2003

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

máme za sebou opäť jeden z pestrých biliardových víkendov. V sobotu sa hralo 4. kolo Slovenského pohára, no a v nedeľu bolo na programe 4. kolo Kanianskeho pohára s tradičnými súťažami v otvorenej kategórii, v kategórii neregistrovaných hráčov a Snookrovej lige. Pozrime sa, ako to všetko dopadlo.

 

Sobota 26.4.2003, 4. kolo Slovenského pohára KELT, Bratislava Na Vŕšku (36 hráčov)

 1. Polách (1. BC Komárno)

2. Klobučník (LAVOS Bratislava)

3. Páczer (1.BC Komárno)

    Daubner (MISTANO Trnava)

5.-8. Kodaj (voľný hráč))

        Kučera (1. BC Komárno)

        Duban (MISTANO Trnava)

        Havier (BK Kanianka)

 

Komentár:

V Leviciach sa zišla opäť slušná účasť – 36 hráčov. Hralo sa skrátené dvojité KO, s jednoduchým KO od 16 hráčov. Do záverečnej šestnástky sa dostali takmer všetci favoriti, hádam až na Čertíka, ktorý po dvoch prehrách (a nepresvedčivej hre) s bratmi Dorobantovcami skončil na 25.-32. mieste. Ale dostali sa tam aj niektorí hráči, ktorí sa tam dostanú len občas. Najpozitívnejším prekvapením turnaja bol určite Robo Kodaj, ktorý svoju dobrú hru pečatil postupom do šestnástky a v nej suverénnym víťazstvom nad S. Dorobantom 7:0. Takto skončil na výbornom piatom mieste, keď v štvrťfinále potom prehral s Páczerom 4:9. V ďalších štvrťfinále Havier prehral s Páczerom 4:9, Polách porazil Kučeru 9:5 a Klobučník Dubana tiež 9:4. V semifinále Klobučník porazil Daubnera a Polách Páczera 9:6. No a vo finále Polách korunoval svoj výborný celoturnajový výkon, s prehľadom vyhral aj s Klobučníkom 9:1 a vyhral celý turnaj. Gratulujeme!

 

Tentokrát sa musím ospravedlniť za stručný komentár – ale keď sa hrali rozhodujúce zápasy, už som bol na ceste domov a počas finále som už sladko spal…

 

Výsledky hráčov BK Kanianka:

Svítok – Dorobant S. (LAVOS Bratislava) 5:7

- Urban (LAVOS Bratislava) 6:7 (Tomáš z 0:5 otočil na 6:5, ale nakoniec ani to nestačil. Treba ešte nazbierať skúsenosti z ťažkých zápasov a bude to dobre)

33.-36. miesto

Čertík – Dorobant M. (BK Kratochvila Nelahozeves) 5:7 (bolo už 2:5, Čertík dotiahol na 5:5,  v jedenástej hre nedal šestku a Dorobant pri pokuse zahrať ju zahral haluzou deviatku od troch mantinelov. A v ďalšej hre, nevidiac možnosť nahrať si z trojky na štvorku zahral karambol 3-9)

- Dorobant S. (LAVOS Bratislava) 5:7 (v tomto zápase nestalčilo Čertíkovi ani vedenie 5:3 – Dorobantovi potom ako Čertíkovi nespadlo z rozstrelu v deviatej hre dohral, pridal čistú hru a keďže čertík sa v ďalších dvoch hrách dopustil ťažkých chýb, vyhral aj tie dve a celý zápas)

25.-32. miesto

Leitman – Jantoška  3:7

-   Valach (Považská Bystrica) 5:7

25.-32. miesto

Jantoška – Leitman 7:3

-       Havier 4:7

-       Domján st. 6:7 (Jojovi sa zase podarilo prehrať rozhodujúci zápas 6:7)

17.-24. Miesto

Švec – Hospodárová (LAVOS Bratislava) 7:4

-    Daubner (MISTANO Trnava) 1:7

-    O. Struhár 5:7 (Leo mal 5:5, keď mu pri nahrávke z poslednej farebnej na deviatku padla biela z ťažkého uhla do stredu. Škoda,  postup do šestnástky bol blízko)

17.-24. miesto

Havier – Valach 7:5 (Roman mal ťažký začiatok do turnaja – ledva sa rozpozeral a bolo 0:4...)

-           Jantoška 7:4

-           Dorobant M. 7:3 (aj tu musel Roman otáčať – tentokrát z 1:3)

-           Daubner 4:9

5.-8. miesto

 

Nedeľa 27.4.2003, 4. kolo Kanianskeho pohára, kategória OPEN, 26 hráčov

1. Antoška (ALFA Zvolen)

2. Čertík

3. Havier

 

Komentár: V turnaji sa veľké prekvapenia nekonali, v semifinále si to rozdali Čertík s Havierom 7:4 a Antoška s Jantoškom. Tu bola prekvapivá najmä výška skóre – 7:0 sa nečakalo. A Antoška aj vo finále pokračoval v dobrom výkone a vyhral aj s Čertíkom 7:6. Síce tak, že Čertíkovi spadla s deviatkou aj biela, ale Antoška bol lepší a zvíťazil zaslúžene, aj keď so šťastím.

 

V priebežnom poradí po 4. kole vedie Čertík s 976 bodmi stále pred Sľukom (706 bodov).

 

Kategória neregistrovaných hráčov

1. Kružík

2. Zvarka (obaja Zvolen)

3. Píš V. (Kanianka) a Mokrý (Prievidza)

V priebežnom poradí po 4. kole vedie Mokrý s 368 bodmi pred Veisom (326 bodov)

 

Snookrová liga, 14 hráčov

1. Čertík

2. Havier

3. Jantoška

V priebežnom poradí po 4. kole vedie Mokrý so 415,5 bodmi pred Jantoškom (397 bodov).

 

Organizátori pripravili pre účastníkov turnaja malé prekvapenie – čerstvo umiestnený a zrekonštruovaný klasický gulečníkový stôl. Keďže je zatiaľ krivý, turnaj sa nehral, ale po vyrovnaní bude možno aj Kaniansky pohár v gulečníku.

 

Ďalší program:

Budúci víkend bude vyhradený ligovým súťažiam – extraligové družstvo hostí doma K&M Trenčín a prvoligové družstvo cestuje do Radole kde sa stretne s miestnym Snooker Radoľa.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK

predseda BK Kanianka