Čertík(N)oviny - 22 / 2003

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

cez posledný víkend, najmä v sobotu bol program úplne iný, ako sa plánovalo – v Kanianke sa malo hrať 9. kolo 1. ligy družstiev, keď BK Kanianka „B“ malo hostiť BK Penguins Ružomberok, hostia však nemohli pricestovať a zápas bol odložený. Dohralo sa však 6. kolo Extraligy družstiev a tabuľka je tak po dlhej dobe opäť kompletná. No a v nedeľu už bolo zase všetko podľa plánu – hrali sa Kanianske súťaže.

 

Sobota 20. 9. 2003, 6. kolo Extraligy družstiev

BK LAVOS Bratislava – K&M Trenčín 6:3 (detaily nemám)

 

Nedeľa 21.9.2003, Kanianske biliardové hry

Otvorený turnaj :

Turnaj, na ktorom hralo 23 hráčov, sa zaobišiel bez väčších prekvapení, hádam až na Tomáša Svítka, ktorému sa tentokrát nedarilo a vypadol po 2 prehrách s Kružíkom zo Zvolena. Do semifinále (hrá sa skrátené dvojité KO od posledných štyroch), postúpili Čertík po výhre s Leitmanom, s riadnou dávkou šťastia a po dráme 6:5. Druhý zápas o postup z vyhratej strany mal oveľa jasnejší a prekvapujúci priebeh – Jantoška z Kanianskej rezervy nedal extraligovému Havierovi žiadnu šancu a vyhral 6:1. Obaja prehratí z týchto zápasov sa však do semifinále predsa len dostali a žreb z ruky Peťa Leitmana rozhodol, že sa budú hrať odvety. Nabudený Leitman potom začal s Čertíkom vynikajúco, keď bolo za chvíľu 3:0 po dvoch čistých a dohrávke. V ďalšej Čertík výborne zašil a po faule premenil kombináciu 1-9 a v ďalšej hre mohol opäť vyhrať, ale nepochopiteľne minul ľahkú osmičku a namiesto 2:3 bolo 1:4. Potom síce znížil na 2:4, ale výborne hrajúci Leitman zahral opäť vyhral 2 hry po sebe a bolo 6:2. Čertík už len stačil znížiť na 4:6 a tak Leitman svojho extraligového kolegu opäť porazil. Aj v druhom semifinále sa odveta podarila – Havier sa tentokrát nenechal zaskočiť a po výhre postúpil do finále. A v ňom opäť vyhral, keď niekoľkokrát nedal a zašil, pridal aj eso, čo inak dobre hrajúceho Leitmana vyviedlo z miery – a tak zostalo pritom, že Peter ešte Romana neporazil. V zápase o tretie miesto Čertík nezačal dobre, keď kazil koncovky a prehrával už 2:4, potom však prestal robiť chyby a piatimi hrami po sebe otočil zápas vo svoj prospech.

Výsledky :

1.  Havier

2.  Leitman

3.  Čertík

4.  Jantoška (všetci BK Kanianka)

 

V celkovom poradí vedie stále Čertík s 1334 bodmi, pred  Jantoškom (898 bodov) a Havierom (877 bodov)

 

Turnaj neregistrovaných :

1.-2. Kružík (Zvolen) a Slávik (Malá Lehôtka)

3.-4. Zvarka (Zvolen) a Nečey (Kanianka)

V celkovom poradí vedie Kružík (580 bodov), pred Veisom (Sebechleby – 481 bodov) a Mokrým (Prievidza – 456 bodov)

 

Snooker :

Na turnaji sa zúčastnilo 10 hráčov. Do semifinále sa prebojovali Jantoška, Havier z vyhratej a Čertík so Slávikom z prehratej strany. V semifinále vrátil Havierovi Čertík prehru zo základu (mimochodom po zaujímavom priebehu, keď Havier utiekol zo štyroch ťažkých safov, z jedného extrémne ťažkým massé a hneď na prvý krát..), po vyrovnanom boji dohrávkou posledných štyroch farebných gulí. Aj druhé semfinále bolo odvetou, Jantoška však svoje víťazstvo potvrdil. Finále bolo dramatické a rozhodovala až posledná guľa, ktorú ťažkým úderom cez celý stôl schoval Jantoška a vyhral tak celý turnaj.

 

1.        Jantoška

2.        Čertík

3.        Havier

4.        Slávik

 

Jantoška si víťazstvom poistil celkové vedenie (669 bodov), na druhom mieste je stále Mokrý (511,5 bodov) a tretí Čertík (466,5 bodov)

 

Ďalší program :

Na budúci týždeň v sobotu 27.9. bude 7. kolo Extraligy, BK Kanianka však zápas na žiadosť hráčov zo Saturnusu Komárno odohrá až 5.10. V 1. lige je na programe 10. kolo, BK Kanianka cestuje za svojim súperom do Bratislavy, kde sa stretne s miestnym BK BAJKAL. V nedeľu je na programe ďalšie kolo ALFA pohára vo Zvolene.

O týždeň neskôr, v sobotu 4.10. je na programe Valné zhromaždenie SBiZ v Hronseku.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK

predseda BK Kanianka