Čertík(N)oviny - 23 / 2003

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

cez posledný víkend, najmä v zostalo z pôvodného programu len torzo – z pôvodne plánovaného kompletného 7. kola Extraligy družstiev zostal nakoniec len jeden zápas, keď k už avizovanému odloženému zápasu Saturnus Komárno – BK Kanianka pribudol aj zápas LAVOS Bratislava – MISTANO Trnava. A tak sa v Extralige hral len zápas K&M Trenčín - 1. BC Komárno, v ktorom majster opäť úradoval (0:9) a pri takejto forme je na najlepšej ceste svoj titul obhájiť. Ale teraz ho predsa len čakajú ťažší súperi, takže uvidíme. V sobotu sa hralo aj 9. kolo 1. ligy a v nedeľu bolo 8. kolo ALFA pohára vo Zvolene.

 

Sobota 27. 9. 2003, 7. kolo Extraligy družstiev

K&M Trenčín – 1. BC Komárno 0:9

9. kolo 1. ligy družstiev

BAJKAL Bratislava – BK Kanianka „B“ 4:5

Po 4 prehrách 4:5 kanianske družstvo konečne raz takýmto rozdielom aj vyhralo, ale na to, že BAJKAL nastúpil len s dvomi hráčmi (Dorobant a Bučeková) to bolo aj trochu pritesné. Dorobant však hral výborne a vyhral všetky 3 zápasy, a keď Jantoška prehral s Bučekovou hru 14/1 74:75, najtesnejší výsledok bol na svete.

Z ostatných výsledkov viem len jeden: Gastroarty B. Bystrica – MONTAS Mochovce 3:6

 

Nedeľa 28.9.2003, 8. kolo ALFA pohára, Zvolen, 32 hráčov

Tentokrát to bol turnaj prekvapení a prvoradá senzácia bola známa už po 2 kolách – druhý hráč celkového poradia a druhý nasadený Roman Havier bol hneď po 2 kolách vonku – na vyhratej strane prehral 3:4 s Máchalom, keď nezachytil úvod (0:3) a na prehratej so Zvarkom, tiež 3:4. Po dvoch kolách bol vonku aj ďalší z favoritov – Atila Gyurki z Montasu Mochovce, ktorý deň predtým zriadil víťazstvo svojho klubu v ťažkom prvoligovom zápase 3 bodmi. A prekvapenia pokračovali – výborne zahral Leo Švec z Kanianky (15 ročný žiak), ktorý po prehre v druhom kole s nasadeným Antoškom to cez prehratú stranu po sérii 4 víťazstiev dotiahol až do zápasu o postup do semifinále, kde narobil riadne problémy svojmu extraligovému kolegovi Romanovi Čertíkovi. Viedol už 4:2, keď nemilosrdne trestal Čertíkove chyby. Potom však predsa len Četrík zapol na vyššie obrátky a ďalšiu senzáciu už nedovolil (6:4). V druhom zápase o postup do semifinále z prehratej strany sa však prekvapenie zrodilo, keď neregistrovaný Braňo Veis zo Sebechlieb vyhral na ďalším Mochovčanom Jozefom Belom.

Obom postupujúcim z prehratej strany však v semifinále ruže nekvitli – Čertík prehral aj druhýkrát s Antoškom, tentokrát 5:7, keď popri peknej hre predvádzal aj nepochopiteľné ľahké chyby, ktoré Antoška, chybujúci menej, využíval. A Veis v druhom semfinále nemal proti vynikajúcemu Thoanovi žiadnu nádej. Thoan potvrdil svoju výbornú formu aj vo finále a turnaj vyhral. V zápase o 3. miesto vyhral jasne Čertík s Veisom, pre ktorého bola účasť v prvej štvorke sama o sebe veľkým úspechom.

 

Výsledky :

 

1.        Thoan (Zvolen)

2.        Antoška (ALFA Zvolen)

3.        Čertík (BK Kannianka)

4.        Veis (Sebechleby)

 

V celkovom poradí si vzhľadom na zaváhanie Haviera upevnil vedúcu priečku Čertík s 1853 bodmi, na druhé sa dostal víťazstvom Thoan (1170 bodov)  a Havier (1080 bodov) sa prepadol na 3. miesto a má už len minimálny náskok pred Antoškom (1069 bodov)

 

Ďalší program :

Na budúci týždeň v sobotu 4.10. bude Valné zhromaždenie SBiZ v Hronseku a tak súťažný život na chvíľku zmĺkne. Ale len krátko, už v nedeľu sa bude hrať odložený zápas Extraligy družstiev Saturnus Komárno – BK Kanianka. A možno aj nebudeme (ešte je to v jednaní) nakoľko som sa medzičasom dozvedel, že v BAJKALI Bratislave bude zaujímavý turnaj.

No a o týždeň neskôr, 11.10. bude 7. kolo Slovenského KELT pohára v Komárne v klube Golden West.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK

predseda BK Kanianka