Čertík(N)oviny - 25 / 2003

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

na programe bol veľmi bohatý víkend, ešte obohatený dohrávkou 1. ligy cez týždeň – aj keď pôvodný program bol ešte bohatší. V Extralige sa však 2 zápasy z rôznych dôvodov nehrali.

Tentokrát však začnem z iného konca – družstvu BK Kanianka sa konečne podarilo zohnať sponzora – a od tohto kola budú jeho športové družstvá vystupovať pod názvom BK Autodoprava Iliaš Kanianka. Sme veľmi radi – najmä kvôli našim žiakom a juniorom, ktorým táto pomoc ešte vylepší podmienky, ktoré v BK Kanianka majú. A veríme, že sa to odrazí aj na ich výsledkoch.

 

Sobota 18.10. 2003, 8. kolo Extraligy družstiev

BK Autodoprava Iliaš Kanianka – LAVOS Bratislava odložené

K&M Trenčín – Saturnus Komárno odložené

1.BC Komárno – MISTANO Trnava 4:5

 

Komentár: v tomto kole sa mali stretnúť tabuľkoví susedia s každého poschodia tabuľky a v každom zápase o niečo išlo – od záchrany, cez 3. miesto až po Majstrovský titul. Prvé 2 zápasy boli odložené a tak sa hralo len jediné – zato však to najdôležitejšie. A v ňom sa zrodilo veľké prekvapenie, keď doteraz neohrozene kraľujúci hráči 1.BC Komárno zakopli doma s MISTANOm Trnava. A to aj napriek tomu, že hosťom nezahral Štefan Duban, ktorý nevyhral ani zápas a  tak Komárno vlastne porazili dvaja hráči – René Daubner (3 body) a Rado Ratkovič (2 body). A tak namiesto rozhodnutia v boji o titul sa situácia poriadne zamotala – MISTANO Trnava má totižto papierovo oveľa ľahší žreb – stretne sa s Trenčínom a Saturnusom Komárno, zatiaľ čo 1.BC bude hrať s LAVOSom Bratislava a v poslednom kole zavíta do Kanianky. No bude to ešte veľmi zaujímavé.

 

11. kolo 1.ligy

BK Autodoprava Iliaš Kanianka „B“ – BK MONTAS Mochovce 5:4 (body Jantoška a Leitman po 2, Svítok 1)

 

Kaniansky mladíci opäť potvrdili, že sa neustále zlepšujú a v jednom zo šlágrov kola porazili ašpiranta na postup z Mochoviec. Herne sa konečne po (dlhšie trvajúcej) letnej prestávke prebudil Jozef Jantoška, ktorý za stavu 4:4 nakoniec vyhral rozhodujúcu hru č.14/1 s Atilom Gyurkim. a zabezpečil víťazstvo pre Kanianku. A keďže ešte cez týždeň hráči z Kanianky vyhrali aj v dohrávke s BK Penguins Ružomberok 6:3 (body Jantoška 3, Leitman 2 a Svítok 1), prepracovali sa v tabuľke už na 2. miesto. Na 1. mieste zostali hráči BK Martin, ktorí tesne zdolali Gastroarty B. Bystrica  5:4.

 

Majstrovstvá Slovenska neregistrovaných hráčov, Na vŕšku Lamač Bratislava, 12 hráčov

Len krátko – Majstrom Slovenska sa stal p. Lustig z Michaloviec (?), ktorý vo finále porazil p. Zaička z Bratislavy (za prípadné nepresnosti sa ospravedňujem). Gratulujeme!

 

Nedeľa 19.10., 9. kolo ALFA pohára, 32 hráčov

Toto kolo bolo pohromou pre favoritov – zo 4 nasadených hráčov sa do semifinále dostal len neskorší víťaz Roman Havier. Vlado Antoška prehral najprv s Leom Švecom z Kanianky (ešte žiak) a potom aj so Zvarkom a nebodoval. Veľmi skoro vypadol aj víťaz minulého kola Thoan (tiež nebodoval) a podobne dopadol aj vedúci hráč celkového poradia Čertík, ktorý si opäť (ako aj na poslednom kole Slovenského pohára) vylámal zuby na Belovi z Mochoviec po prehrách 2:5 a 4:5. V druhom zápase mu síce svitla nádej, keď po 0:4 vyrovnal na 4:4, lenže Bela kombináciou 2-9 ukončil jeho nádej aj trápenie na tomto turnaji - Čertík  vôbec prvýkrát tohto roku nepostúpil do semifinále. A tak sa do semifinále otvorila cesta hráčom, ktorí tam často nepostupujú – teda až na Romana Haviera – tentokrát to vyšlo už spomínaným Jozefom - Belovi, „prebudenému“ Jantoškovi a stále sa zlepšujúcemu Mišovi Rybovi. V semifinále Havier porazil Jantošku, aj keď ten výborne začal – po dohrávke, čistej hre a ese bolo rýchlo 3:0, Havier však nakoniec vývoj otočil a vyhral 7:4. Bela zopakoval s Rybom víťazstvo o postup do semfinále. A potom vo finále vyhral Havier a o 3. miesto Jantoška.

V celkovom priebežnom poradí, ktoré nájdete kompletné v priloženom súbore, stále vedie Čertík s 1917 bodmi a veľkým náskokom pred Havierom (1336 bodov) a Thoanom (1202 bodov).

 

Ďalší program :

V sobotu 25.10. bude Dunajský pohár družstiev v BAJKALe v Bratislave a v nedeľu 26.10. 8. kolo Kanianskych biliardových hier – turnaj otvorený, neregistrovaných hráčov a snookrová liga, začiatok tradične o 10:00 v herni v Kanianke.

O týždeň neskôr bude v sobotu 1.11.  9. kolo Extraligy družstiev, BK Autodoprava Iliaš Kanianka nastúpi v Trenčíne proti K&M Trenčín, hrať sa bude aj 1. liga družstiev – BK Autodoprava Iliaš „B“ privíta doma Snooker Radoľa.

No a na nedeľu 2.11. je predbežne plánovaná dohrávka 8. kola Extraligy družstiev medzi BK Autodoprava Iliaš Kanianka – LAVOS Bratislava.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK

predseda BK Kanianka