Čertík(N)oviny - 3 / 2003

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

po dvoch biliardových víkendoch na celoslovenskej úrovni tentokrát pokračovali súťaže na regionálnej úrovni – uskutočnilo sa 1. kolo nového ročníka Kanianskeho pohára (3. ročník Kanianskeho pohára neregistrovaných hráčov, 2. ročník turnaja otvoreného a Snookrovej ligy). V Kanianke tiež začali pravidelné štvrtkové turnaje – prinášame výsledky za január.

 

Nedeľa 2.2.2003, 1. kolo Kanianskeho pohára.

Komentár:

V priebehu kvalifikačnej časti sa prekvapivo hladko dostal do záverečnej štvorice Miro Mokrý, ktorý v priamom zápase o postup zdolal jasne Jozefa Jantošku 6:2. Ten ešte predtým porazil Romana Čertíka 5:4, ktorý sa potom riadne trápil na prehratej strane. Hra sa mu vôbec nedarila a len tak-tak, že nevypadol – v zápase s Krkoškom vyhral 5:4 len s riadnou dávkou šťastia. Potom však predsa len svoju hru zlepšil a nakoniec sa aj on do záverečných bojov kvalifikoval. Ďalšími do partie boli Peter Leitman z vyhratej strany a nakoniec aj Jozef Jantoška.

V semifinále nemal zle hrajúci Roman Čertík nádej na víťazstvo s výborne hrajúcim Peťom Leitmanom (4:7). V druhom semifinále Miro Mokrý pokračoval vo výborných výkonoch a víťazstvách a znova tak porazil Jozefa Jantošku. Ten síce z 2:6 dotiahol na 5:6, ale to bolo všetko. No a vo finále Miro Mokrý prekvapivo svoje dielo dokonal a v turnaji zvíťazil – prvý krát vyhral v Kanianskom pohári OPEN neregistrovaný hráč! V zápase o tretie miesto Jojo Jantoška znova porazil Romana Čertíka.

 

Výsledky kategórie OPEN (24 hráčov):

1. Miro Mokrý

2. Peter Leitman

3. Jozef Jantoška

4. Roman Čertík

 

Výsledky kategórie neregistrovaných hráčov:

 

1. Miro Mokrý

2. –3. Palo Matlovič a Michal Ryba

 

Snookrová liga (16 hráčov):

V snookrovej lige sa zišlo rekordných 16 hráčov. V maratóne Miro Mokrý pokračoval vo výborných výkonoch a dostal sa až do finále, kde už nestačil na Martina Hromadu.

 

1. Hromada

2. Mokrý

3. Vanek a Jantoška

 

Štvrtkové turnaje.

BK Kanianka sa rozhodol od nového roku usporiadávať aj pravidelné štvrtkové turnaje. Hrá sa každý štvrtok o 17.00, hra č.9 do dva, štartovné 20 korún. Turnaj je veľmi zaujímavý – v hre č.9 do dva majú šancu všetci, veď stačí jedna chyba a môže byť po zápase. Myšlienka sa ujala, o čom svedčí aj účasť na turnajoch. Turnaje sa potom vyhodnocujú vždy na konci kalendárneho mesiaca.

 

Tu je prehľad za január:

16.1. (11 hráčov)

 

1.        Leitman

2.        Svítok

3.        Homola

 

23.1. (24 hráčov)

 

1.        Čertík

2.        Nechala Jozef

3.        Švorc Andrej

 

30.1. (22 hráčov)

 

1.        Leitman

2.        Svítok

3.        Švorc Andrej

 

Celkové poradie za január

 

1.        Leitman

2.        Svítok

3.        Andrej Švorc

 

Zaujímavosťou je, že o víťazovi za január sa rozhodovalo až v poslednom zápase – vo finále posledného kola.

V turnajoch budeme samozrejme pokračovať aj vo februári.

 

Ďalší program:

V sobotu 8.2. sa odohrá 2. kolo Slovenského pohára, tentokrát v Komárne. O týždeň neskôr v sobotu 15.2. budú pokračovať ligové súťaže druhým kolom. Extraligové družstvo BK Kanianka „A“ privíta doma Saturnus Komárno, prvoligová rezerva vycestuje za svojím súperom do Ružomberka, kde sa stretne s miestnym BK Penguins Ružomberok.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka