Čertík(N)oviny - 7 / 2003

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

Po minulo týždňovej biliardovej prestávke bol tentokrát na programe biliardovo bohatý víkend – v sobotu sa hralo tretie kolo ligových súťaží a v nedeľu (tiež) tretie kolo ALFA pohára. Tu sú výsledky.

 

Sobota 8.3. 2003, Extraliga družstiev, 3.kolo

 

LAVOS Bratislava – BK Kanianka 5:4

 

hra č.8

Stano Struhár – Sľuka 8:2

Oliver Struhár – Havier 2:8

Klobučník – Čertík 8:2

 

hra č.9

S.Struhár – Havier 9:11

O. Struhár – Čertík 11:10

Klobučník – Sľuka 11:3

 

hra č.14/1

S. Struhár – Čertík 80:100

O. Struhár – Sľuka 73:100

Klobučník – Havier 100:37

 

Komentár:

Kanianski hráči sa opäť predstavili vo veľmi nevyrovnanej forme. Tentokrát zabral Roman Havier, ale keďže Roman Čertík a najmä Eugen Sľuka zaváhali, bola na svete prehra. Ako k tomu došlo. V zápase Klobučníka s Čertíkom sa hral biliard na úrovni a výsledok mohol byť aj inakší, minimálne oveľa vyrovnanejší – Čertík išiel na čiernu v prvej hre, potom za stavu 0:2, za stavu 2:4 dal čiernu aj s bielou a za stavu 2:6 sa príliš sústredil na nahrávku na čiernu a nedal primitívnu poslednú farebnú guľu. Klobučník sa nenechal dvakrát ponúkať a každú šancu využil, keďže takmer nechyboval. V ďalšom zápase Havier jasne vyhral s Oliverom Struhárom, ale hra bola vyrovnanejšia ako naznačuje výsledok. V poslednej hre č.8 utrpel doslova debakel Eugen Sľuka so Stanom Struhárom. Takúto prehru v hre č.8 už dávno nepamätá – príčiny boli dve: zlý Eugenov výkon, ale hlavne výborná hra Struhára. V hre č.9 Eugen bohužiaľ pokračoval v matnom výkone a utrpel ďalšiu ťažkú porážku, tentoraz od v reprezentačnej forme hrajúceho Klobučníka. V tej chvíli bolo jasné, že ak hráči Kanianky chcú uspieť, musia vyhrať obe zostávajúce hry č.9. Havierovi sa to po boji so Stanom Struhárom aj podarilo. Dôležitý zápas Olivera Struhára s Čertíkom mal zaujímavý priebeh – Struhár sa ujal rýchlo vedenia 3:1, ale Čertík kontroval šnúrou 4 hier (3:5). Struhár vyrovnal na 5:5,  potom „dostal“ Čertíka na 3 chyby, pridal eso a keďže v ďalšej hre Čertíkovi vyklepalo v jamke deviatka, vyzeralo to z jeho pohľadu za stavu 5:8 už veľmi zle. Zlepšenou hrou však otočil na 10:9. Vtedy hral ťažkú trojku cez celý stôl, netrafil však a trojka sa postavila na jednoduchú kombináciu 3-9 – ponúknutú príležitosť Struhár využil. Rozstrel za stavu 10:10 naznačil, že dlho sa hrať nebude – deviatke zostala v blízko pri jamke a trojka tesne pred ňou. Struhár dal jednotku, dvojku síce nie, ale Čertíkovi nechal ťažkú situáciu – biela a dvojka na protiľahlých mantineloch. Čertík sa pokúsil o „mantinel“, netrafil však. Struhár dvojku potom schoval, a aj napriek tomu, že si na spomínanú trojku nenahral ideálne, kombináciu 3-9 zvládol a získal tak veľmi dôležitý štvrtý bod. V hrách č. 14/1 sa Sľuka s Čertíkom konečne aspoň trošku zobudili a oba oba svoje zápasy so Struhárovcami vyhrali, to však bolo na víťazstvo málo. Milan Klobučník totiž po výborných výkonoch v hrách č.8 aj 9 zažiaril do tretice – potom, ako Havier rozbil, Milan zahral vynikajúce 60 bodovú šnúru a o víťazovi bolo praktický rozhodnuté. Klobučník si náskok s prehľadom ustrážil a získal tak rozhodujúci piaty bod pre LAVOS Bratislava. A tak hráči Kanianky majú po troch kolách už dve (síce najtesnejšie, ale predsa) prehry a pomaly budú asi musieť prehodnotiť svoje tohtosezónne ciele.

 

Ďalšie výsledky:

 

K&M Trenčín – Saturnus Komárno 7:2

1.BC Komárno – Mistano Trnava (odložené, hráči Trnavy boli v Poľsku)

 

1. Liga, 3. kolo

BK Kanianka „B“ – BAJKAL Bratislava 7:2

 

Komentár:

Aspoň že druhé družstvo BK Kanianka poriadne zabralo a jasne svojho súpera zdolalo – bodovali Jantoška  a Vámoš po 2 (z dvoch zápasov), Svítok 2 z 3 a Leitman 1 z 2 . Za Bajkal bodoval dvakrát Dvořák.

 

Ostatné výsledky:

MONTAS Mochovce – GASTROARTY B. Bystrica 2:7

 

Nedeľa 9.3., 3. kolo ALFA pohára , 33 hráčov (už tretíkrát po sebe)

 

1. Roman Čertík (BK Kanianka)

2. Ľubo Stieranka (ALFA Zvolen)

3. Thoan (Gastroarty B. Bystrica)

4. Vlado Antoška (ALFA Zvolen)

 

Bolo to kolo prekvapení – Eugen Sľuka pokračoval zo začiatku v nie veľmi dobrej hre zo soboty a keď sa neskôr rozohral, mal trošku smoly a po prehre s Thoanom skončil na 7.-8. mieste. To je však nič oproti šoku v podobe dvoch prehier Romana Haviera hneď v prvých dvoch kolách a 25.-32. miesta. Ďalší hráč z Kanianky – Jozef Jantoška skončil na 9.-12. mieste, Miro Mokrý na 7.-8. mieste.

V priebežnom poradí vedie Roman Čertík s 726 bodmi, pred Ľubom Stierankom (528 bodov) a Vladom Antoškom (462 bodov).

 

Ďalší program:

Budúci víkend je pre zmenu voľný a ten ďalší zase opäť pestrý: 22.3. bude 3. kolo Slovenského pohára v Leviciach. No a v nedeľu 23.3. bude 3. kolo Kanianskeho pohára s tradičným programom – otvorený turnaj, turnaj neregistrovaných hráčov a samozrejme snookrová liga. To všetky v tradičnom čase o 10.00, na tradičnom mieste – v herni BK Kanianka na Novej ulici v Kanianke.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka