Čertík(N)oviny - 9 / 2003

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

máme za sebou opäť jeden z pestrých biliardových víkendov. V sobotu sa hralo 3. kolo Slovenského pohára, ktoré bolo zároveň aj poslednou previerkou reprezentácie pred odchodom na Majstrovstvá Európy do Poľska. No a v nedeľu bolo na programe 3. kolo Kanianskeho pohára s tradičnými súťažami v otvorenej kategórii, v kategórii neregistrovaných hráčov a Snookrovej lige. Pozrime sa, ako to všetko dopadlo.

 

Sobota 22.3.2003, 3. kolo Slovenského pohára, Levice (37 hráčov)

 

1. Páczer (1. BC Komárno)

2. Klobučník (LAVOS Bratislava)

3. Polách (1.BC Komárno)

    Daubner (MISTANO Trnava)

5.-8. Gyurki (MONTAS Mochovce)

        Kučera (1. BC Komárno)

        Vavro (K&M Trenčín)

        Havier (BK Kanianka)

9.-16. Čertík (BK Kanianka)

17.-24. Leitman (BK Kanianka)

33.-37. Jantoška (BK Kanianka)

 

Komentár :

V Leviciach sa zišla slušná účasť –37 hráčov sa ani veľmi nečakalo. Hralo sa skrátené dvojité KO, s jednoduchým KO od 16 hráčov. Do záverečnej šestnástky sa dostali všetci favoriti. Už v šestnástke zohrali veľmi zaujímavý a vyrovnaný zápas Vavro s Dorobantom, ktorý vyhral Vavro po tuhom boji 9:8. O postup do osmičky sa riadne natrápil aj Polách s Valachom, nakoniec však predsa len vyhral a postúpil. Čertík s Gyurkim po zlom začiatku (jedna netrafená osmička za stavu 1:2 ho stála veľa, keď sa opäť dostal na stôl až za stavu 1:5 po dohrávke ese a čistej hre, vzápätí bolo aj 1:6), síce pridal a dobrou hrou znížil na 4:6 a potom hral celú ďalšiu hru, nezvládol však ťažkú nahrávku z osmičky na deviatku (obe boli blízko pri sebe nalepené na krátkom mantineli) a ponúkol Gyurkimu šancu. Tú Gyurki využil a opäť odskočil (8:4). Potom opäť Čertík zahral dobre (8:5), ale v ďalšej hre nevyužil dve veľké chyby Gyurkiho a nakoniec nedal ľahkú deviatku a bolo po zápase. V ďalšom zápase sa potrápil aj Daubner s Domjánom starším. V ostatných zápasoch favoriti postúpili jasne. V osmičke potom Havier prehral pomerne hladko s Páczerom (5:9), Klobučník hladko zdolal Gyurkiho (9:2) a Daubner Vavra (9:5). Najvyrovnanejší bol zápas klubových kolegov Polácha s Kučerom, po boji vyhral Polách 9:7. V semifinále výborne hrajúci Páczer porazil s prehľadom Daubnera, druhé semifinále však bolo drámou až do konca – Klobučník s Poláchom vyhral 9:8. No a vo finále Páczer korunoval svoj výborný celoturnajový výkon, s prehľadom vyhral aj s Klobučníkom a vyhral celý turnaj. Gratulujeme!

 

Výsledky hráčov BK Kanianka:

Jantoška – Gyurki 6:7 (Jojo viedol 6:4, napriek tomu prehral – a smolne: za stavu 6:6 dal Gyurki eso...)

-           Dvořák (BAJKAL Bratislava) 5:7

33.-37. miesto

Leitman – Domján st. (Saturnus Komárno) 7:5 (veľmi dobrý výsledok pre Peťa Leitmana – nakoniec však Domján cez prehratú stranu do 16tky

                 postúpil, zatiaľ čo Peťo nie)

-    Klobučník 4:7 (podľa Peťových slov hral horšie ako s Domjánom...)

-    Dvořák 4:7 (a tu ešte horšie ako prvé dva zápasy – škoda)

17.-24. miesto

Čertík – Lošák (Fairplay Martin) 7:2 ( zo začiatku to vyzeralo všelijako, keď obaja hráči riadne „haluzili“, potom sa však Čertík rozohral)

-     Kotleba (LAVOS Bratislava) 7:6 (po dobrom začiatku (2:0), prišiel na Čertíka útlm a Kotleba dobrou hrou otočil na 4:2. Potom sa Čertík opäť chytil a otočil na 6:5, Kotleba však vyrovnal na 6:6. Tam sa Čertík sériou ťažkých gúľ dopracoval až k šestke (sedem a osem nabolo na stole), ktorá sa však hrať nedala, pri pokuse o zášivku nechal Kotlebovi ťažko riešiteľnú situáciu, z ktorej zase Kotleba nechal ťažkú situáciu pre Čertíka. Ten však dosť ťažkú guľu dal a aj napriek nie ideálnej nahrávke dal aj deviatku.)

-     Varga (BC Kolárovo) 7:1 (Varga si veľmi nezahral, lebo Čertík ho vďaka dobrej hre pustil na stôl len párkrát)

-     Gyurki 5:9

9.-16. miesto

Havier – Bilík (Nitra) 7:0

-           Hospodárová (LAVOS Bratislava) 7:2

-           Lošák 9:3 (bolo 0:3)

-           Páczer 5:9

5.-8. miesto

 

Nedeľa 23.3.2003, 3. kolo Kanianskeho pohára, kategória OPEN, 30 hráčov

1. Čertík

2. Sľuka

3. Havier a Jantoška (všetci BK Kanianka)

 

Komentár :

V turnaji sa veľké prekvapenia nekonali, v semifinále si to rozdali Čertík s Havierom a Jantoška so Sľukom. Predsa len za zmienku stojí výborné 5. miesto Kačániovej zo Zvolena, čo je najlepšie umiestnenie ženy medzi mužmi v Kanianskom pohári.

 

V priebežnom poradí po 3. kole vedie Čertík so 794 bodmi  pred Sľukom 706 bodov.

 

Kategória neregistrovaných hráčov

1. Kačániová (Zvolen) a Slávik (M. Lehôtka)

3. Hudec (Zvolen)

 

V priebežnom poradí po 3. kole vedie Veis s 326 bodmi pred Mokrým (316 bodov).

 

Snookrová liga, 14 hráčov

1. Havier (BK Kanianka)

2. Kadeřábek (Zvolen)

3. Čertík a Mokrý (Prievidza)

 

V priebežnom poradí po 3. kole vedie Mokrý s 359,5 bodmi  pred Jantoškom (313 bodov)

 

Ďalší program :

Budúci víkend bude na slovenskej scéne voľno, ale inak sa od štvrtka 27.3. až do soboty 5.4. uskutoční jeden z vrcholov sezóny – začínajú Majstrovstvá Európy, ktoré budú v poľskom Bialystoku. Na šampionát pocestuje reprezentácia v zložení Klobučník (hra č.8), Čertík (hra č.9), Daubner (hra č.14/1), všetci aj budú hrať aj za družstvo. Ako jednotlivci ešte cestujú aj Polách (hra č.9) s Páczerom (hra č.8). Hneď po ME bude v Bialystoku v dňoch 6.-7.4. prvé kolo Best of East. Medzitým sa v sobotu 5.4. bude 4. kolo ligových súťaží v 1. a 2. lige. Kanianska rezerva cestuje do Levíc kde sa stretne s miestnym MONTAS Mochovce.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka