Čertík(N)oviny - 1 / 2004

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

krátka zimná prestávka po sezóne 2003 sa už skončila. Už pred týždňom začal ďalší ročník ALFA pohára vo Zvolene a tento víkend

sa začal aj ďalší ročník Kanianskych biliardových hier.

 

Nedeľa 11.1.2004,  1. kolo ALFA pohára, 32 hráčov

Len krátko vo výsledkoch aspoň pre poriadok a krátkym komentárom sa vrátime aj k ALFA poháru :

1.        Čertík

2.        Thoan

3.        Havier

4.        Sľuka

Obhajca titulu a prvý nasadený hráč Čertík vyhral turnaj bez prehry. Výborne sa uviedol aj minulý rok tretí Thoan. Havier po prehre so Sľukom sa dostal do semifinále z prehratej strany, tam však nestačil na Čertíka. V zápase o tretie miesto to s ním ani v odvete so Sľukom nevyzeralo dobre, keď prehrával už 2:5, potom mu však vyšla dlhá kombinácia, pridal 2 esá a ďalšiu kombináciu a Sľuka už nenašiel odpoveď.

 

Nedeľa 18.1. 2004, 1. kolo Kanianskych biliardových hier

Kategória OPEN, 26 hráčov

Už v prvom kole sa črtalo obrovské prekvapenie, keď Eugen Sľuka prehrával s Braňom Veisom 3:4, nakoniec však otočil na 5:4. Prekvapenia sa však predsa konali – práve na úkor Braňa Veisa, obhajcu 3. miesta v súťaži neregistrovaných hráčov, jedno z nich – na prehratej strane prehral s jedinou účastníčkou turnaja Reinerovou zo Zvolena. Ďalšie prekvapenie sa zrodilo na úkor Jozefa Jantošku, ktorý prestúpil do kategórie neregistrovaných hráčov – a prekvapivo prehral so Špirekom z Novej Bane. Ďalšie prekvapenie sa zrodilo na úkor domáceho Tomáša Svítka, ktorý po slabšom začiatku s Vladom Vanekom zo Zvolena (1:3), otočil na 5:3, potom však nedal 2 deviatky a nezvládol ani rozhodujúcu hru – a prehral 5:6. Inak favoriti postupovali bez problémov – v zápasoch o postup do semifinále sa teda stretli Sľuka s Havierom a Čertík (ten prvé tri zápasy vyhral 5:0, 5:0 a 6:0) s Vanekom. Eugenovi Sľukovi sa nepodarilo Romanovi Havierovi oplatiť prehru zo Zvolena a tak po výhre 6:3 postúpil Havier. V druhom zápase Čertík spočiatku pokračoval v nastúpenom trende (3:0), potom sa však zasekol (4:1, 4:3, 5:4), nakoniec však náskok uhájil a vyhral 6:4. Z prehratej strany sa napokon kvalifikoval do prvej štvorky aj Jozef Jantoška, ktorý zdolal Vlada Vaneka. V poslednom zápase o postup si to rozdali skúsený Eugen Sľuka s mladým Tomášom Svítkom. Skúsenosť tentoraz zvíťazila – Eugen vyhral 6:2. V semifinále na seba narazili Havier s Jantoškom a Sľuka s Čertíkom a oba zápasy boli veľmi vyrovnané. Havier vyhrával s Jantoškom už 4:2, Jantoška však otočil na 6:4 vo svoj prospech – ani to mu však nestačilo, Havier otočil na 7:6 a postúpil do finále. Čertík začal so Sľukom sľubne, ujal sa vedenia 3:0, ale potom sa tradične zasekol, keď Eugenovi daroval 2 hry. Potom to už bolo naťahovanie o každú hru, nakoniec bol šťastnejší Čertík – 7:6. Finále aj zápas o tretie miesto už boli jednoznačné – Sľuka porazil Jantošku 7:3 a Čertík Haviera dokonca 7:1.

Výsledky :

1. Čertík

2. Havier

3. Sľuka (všetci BK Autodoprava Iliaš Kanianka)

4. Jantoška

 

Kategória neregistrovaných hráčov

1. Jantoška

2. Švec, Štingling, Krkoška

 

Snookrová liga

Prvoradé prekvapenie sa konalo na úkor Romana Haviera, ktorý bol vonku hneď po 2 zápasoch. Do semifinále sa prebojovali Čertík, Sľuka, Jantoška a Mokrý. V prvom semifinále Čertík nedal Mokrému veľa šancí – začal šnúrou 16 bodov, vzápätí pridal 42 bodovú šnúru a jasne vyhral. V druhom semifinále Sľuka porazil Jantošku, ktorý potom vyhral zápas o 3. miesto. Finále bolo skôr taktickým zápasom, bez veľkých bodových šnúr a nakoniec veľmi tesne, o ružovú guľu vyhral Čertík a zakončil tak úspešne biliardový víkend ziskom double.

Výsledky :

1. Čertík

2. Sľuka

3. Jantoška

4. Mokrý

 

Ďalší program :

No a sezóna 2004 sa nám rozbieha ozaj zhurta – už na budúci týždeň sa v sobotu 24.1. začne nový ročník Slovenského pohára 1. kolom v Leviciach no a o týždeň neskôr, v sobotu 31.1. sa rozbehnú aj ligové súťaže – Extraligové družstvo BK Autodoprava Iliaš Kanianka „A“ privíta doma družstvo Kutaj&Markech Trenčín. Druhé družstvo BK Autodoprava Iliaš Kanianka „B“ cestuje v 1. lige za svojím súperom do Ružomberka, kde sa stretne s miestnym BK Penguins.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka