Čertík(N)oviny - 14 / 2004

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

po týždni som tu opäť so spravodajom – hralo sa 6. kolo ligových súťaží. Avšak značne poznamenané rôznymi odkladmi, na druhej strane niekoľko predtým odložených zápasov sa dohralo. Tabuľky v oboch najvyšších súťažiach sú však neúplné.

 

Sobota 8.5., Extraliga 6. kolo

Saturnus Komárno – MISTANO Trnava 2 : 7

1. BC Komárno – K&M Trenčín odložené

MONTAS Mochovce – LAVOS Bratislava odložené

BK Autodoprava Iliaš Kanianka mala voľno

 

Dohrávka :

MISTANO Trnava – 1. BC Komárno 3 : 6

Komentár :

V Extralige sa odohral jediný zápas, v ktorom Saturnus prehral s MISTANOm Trnava a z jednou výhrou je stále predposledný. MISTANO Trnava, posilnené o jedného z najlepších českých hráčov, Gavenčiaka, naopak stále drží kontakt s čelom tabuľky. Už však nie je bez prehry, lebo v dohrávanom zápase s majstrovským 1. BC Komárno doma prehralo 3:6, keď bodoval iba spomínaný Gavenčiak. Ratkovič s Dubanom nebodovali, ale výsledok mohol byť aj opačný – veď dve hry č.8 domáci prehrali 7:8...

Tak to vyzerá, že tento rok bude liga veľmi zaujímavá – všetky družstvá už prehrali a tak sú odstupy na čele tabuľky len minimálne a šancu na titul alebo medailu má 5 družstiev.

 

Sobota 8.5.04, 1. liga, 6. kolo

Fair Play Martin – BK Martin  5:4

Bastia Štúrovo – Penguins Ružomberok odložené

BK Autodoprava Iliaš Kanianka „B“ – Saturnus Devils Komárno  6:3

BCA Banská Bystrica 6:3 - Snooker Radoľa 8:1

Odložený zápas 4. kola :

Saturnus Devils Komárno – Fair Play Martin 6:3

 

Komentár :

V šlágri kola sa stretli v martinskom derby hráči Fair Play s BK Martin. Zápas bol mimoriadne dramatický, skončil sa 5:4 v prospech Fair Play, keď rozhodujúca hra č. 14/1 skončila 75:73 (Zdeno Lisík vs. Výboch). Hráči Fair Play tak poriadne zamotali situáciu na čele tabuľky a nebyť prekvapujúcej prehry v dohrávke so Saturnus Devils Komárno 3:6, keď sa vôbec nedarilo Jozefovi Lisíkovi, mohli byť na tom ešte oveľa lepšie. V ďalších zápasoch Bystrica nedala žiadnu šancu trápiacej sa Radoli. V poslednom hranom zápase hráči kanianskej rezervy naznačili zlepšujúcu sa formu, keď po štyroch prehrách v rade si pripísali už druhú výhru v rade - zabojovali hlavne Leitman (3 body v troch zápasoch) a Svítok (2 z dvoch). Formu môžu potvrdiť aj v poslednom kole jarnej časti, keď nastúpia  vonku proti Radoli.

Inak posledné jarné kolo bude veľmi zaujímavé – mimo iného sa bude hrať zápas Bastia Štúrovo – Fairplay Martin. Tabuľka napovie, prečo bude posledné jarné kolo zaujímavé:

 

Ďalší program :

Na budúci víkend v sobotu 15.5. sa uskutočnia druhé tohtoročné Majstrovstvá Slovenska – tradične sa v prvej polovici roka začína netradičnými disciplínami – a tentokrát to budú Majstrovstvá Slovenska v hre na malých stoloch (hra č.9) a podujatie sa uskutoční pomaly už tradične v herni v Radoli, začiatok o 10:00. Hneď na druhý deň, v nedeľu 16.5. bude 6.kolo ALFA pohára vo Zvolene. No a o týždeň neskôr, v sobotu 22. a v nedeľu 23.5. nás čaká na Slovensku biliardový sviatok – v Komárne sa uskutoční druhé tohtoročné kolo súťaže pre hráčov bývalých stredo a východoeurópskych krajín – Best of East.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka