Čertík(N)oviny - 19 / 2004

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

som tu opäť so spravodajom z biliardového života – prvá časť sezóny nám pomaličky končí, cez víkend sa odohralo 6. kolo Kanianskych biliardových hier a dohral sa aj odložený zápas 1.ligy.

 

Sobota 19.6.04, 1. liga, 7. kolo

Saturnus Devils Komárno – BCA B. Bystria 7:2

Bystričania si odložený zápas pokazili vlastne už pred nástupom – do Komárna prišli len dvaja a tak na výhru pomýšľať ani nemohli...

 

Nedeľa 20.6.04, Kanianske biliardové hry,  6. kolo

Hra č.9, Otvorená súťaž, 16 hráčov

Súťaž bola poznačená nízkou účasťou – prišlo iba 11 hráčov, 16tka bola plná len preto, že niektorí si dokúpili po 2 posty. Z popredia celkového poradia chýbali napr. Svítok, Sľuka či Jantoška.

Prvé prekvapenie nenechalo na seba veľmi dlho čakať – domáci vekom ešte žiak Švec hneď v prvom kole prekvapivo zdolal oveľa skúsenejšieho Thoana 6:3. Už v tej chvíli bolo jasné, že niekto z trojice Thoan, Havier, Čertík do záverečných bojov nepostúpi – prehratý zo zápasu 2. kola Čertík-Havier totiž išiel práve k Thoanovi – po prehre 4:6 to bol Havier. A Thoan potvrdil, že na prehratej strane je postrachom dobrých hráčov – po troch predchádzajúcich turnajoch, kde vždy vyradil Čertíka, si to tentokrát odniesol Havier – a po prehre 4:6 vypadol. V zápasoch o postup do semifinále sa na vyhratej strane stretli Čertík s Leitmanom a na dolnej strane využili zaváhanie Thoana Vanek s Mokrým. Leitman začal s Čertíkom lepšie ujal sa vedenia 2:1, ale v ďalšej hre nevyužil šancu na 3:1 – Čertík vyrovnal, po rozstrele mu zostala ťažká kombinácia 2-9, ktorú dal, pridal čistú hru a namiesto 3:1 bolo hneď 2:4. Leitman však za chvíľku vyrovnal na 4:4. Potom mu však pri riešení nehrateľnej 6tky (zlepená so sedmičkou pri jamke) spadla biela, Čertík ho následne ešte 2xzašil a získal hru na fauly, potom pridal aj ďalšiu na 6:4. Za tohto stavu po úspešnom rozstrele schoval stredne ťažkú jednotku a pridal kombináciu 2-9. V druhom zápase sa z postupu po víťazstve  7:5 tešil Vanek, aj keď Mokrý mohutne doťahoval (bolo 6:2).

Z prehratej strany sa kvalifikovali Leitman po výhre 7:4 nad prekvapením turnaja Švecom, keď bolo už 6:0. V zápase Thoan – Mokrý vyhral Thoan 7:5.

V semifinále Thoan už 4x v rade vyhral s Čertíkom, tentokrát 7:4, keď zápas zakončil famóznou delovkou 1-9 hneď po rozstrele... V druhom semifinále Leitman nedal šancu Vanekovi.

Vo finále Thoan potvrdil dobrú formu (7:5) a nakoniec sa mu teda podaril husársky kúsok – vyhrať turnaj po prehre hneď v prvom kole... O tretie miesto vyhral Čertík tiež 7:4 – ten pre zmenu zakončil zápas kapitálnou haluzou 1-mantinel-mantinel-6-9...

 

Poradie :

  1. Thoan
  2. Leitman
  3. Čertík
  4. Vanek

 

V celkovom poradí sa na čele nič nezmenilo – napriek neúčasti si prvé dve miesta udržali Svítok (972 bodov), pred Jantoškom s 818 bodmi, tretí je stále Sľuka so 742 bodmi, Čertík sa dotiahol už na dohľad (731 bodov)

Súťaž neregistrovaných

Poradie :

1. Vanek

2. Mokrý

3. Švec

 

V celkovom poradí vedie s nedostižným náskokom Jantoška (818 bodov), pred Vanekom (408 bodov) a Veisom s 312 bodmi.

 

Snookrová liga, 11 hráčov

Hneď v 1. kole sa stretli Havier s Jantoškom, postúpil Havier. V ďalšom zápase mal Havier opäť ťažkého súpera, ale poradil si aj s Mokrým. Do tretice mu to však už nevyšlo – v zápase o postup ho totiž vôbec prvý krát zdolal Leitman. V druhom zápase o postup sa stretli Vanek s Čertíkom, po nepresvedčivej hre z oboch strán (po schovaní všetkých červených bol stav 30:25 pre Vaneka, a to mal ešte Čertík 8 bodov z Vanekových faulov...) bol nakoniec šťastnejší Čertík, keď Vanek už nedal ani jednu guľu.

Z prehratej strany sa kvalifikovali predsa len Vanek, ktorý porazil Mokrého, v druhom zápase sa stretli skúsený Havier s domácim Švecom a tentokrát dominovala skúsenosť – vyhral Havier.

V semifinále sa teda stretli Havier s Čertíkom a Leitman s Vanekom. Obe boli mimoriadne dramatické aj keď v zápase Čertíka s Havierom to tak vôbec nevyzeralo, Čertík sa po výbornej hre ujal vedenia 40:0, ale Havier neskôr dotiahol, nakoniec zostali na stole 4 gule(za 22 bodov) a rozdiel bol práve 22 bodov. Čertík mal šancu na nie ťažkú hnedú, nedal ju, potom ešte aj spravil faul a nakoniec na to doplatil – Havier sa bravúrnou čiernou do stredu dostal prvýkrát do vedenia – po poslednej guli... Aj Vanek s Leitmanom sa ťahali o poslednú guľu, nakoniec rozhodol Leitman, ťažkou čiernou popri mantineli.

Vo finále začal lepšie Leitman, ale Havier potom získal 24 bodov na fauloch a nakoniec zápas dotiahol do víťazného konca. O tretie miesto sa nehralo.

 

Poradie

  1. Havier
  2. Leitman
  3. Čertík a Vanek

 

Aj tu v priebežnom celkovom poradí má vedúci hráč nedostižný náskok – Čertík má 870 bodov, druhý je Vavro so 496 bodmi, tretí je už Leitman so 483 bodmi.

Tak, a do konca prvej časti sezóny zostáva už len  v nedeľu 27.6. 8. kolo ALFA pohára vo Zvolene.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka