Čertík(N)oviny - 3 / 2004

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

po krátkej odmlke som tu opäť so spravodajom. Minulý víkend sa hralo 2. kolo ALFA pohára vo Zvolene, tento zase druhé kolo ligových súťaží (v sobotu) a druhé kolo Kanianskych biliardových hier (v nedeľu). Poďme sa pozrieť, ako to všetko dopadlo.

 

Nedeľa 8.2.2004, ALFA pohár, Zvolen, 32 hráčov

Až po priame súboje o postup do semifinále na vyhratej strane postupovali favoriti bez zaváhania. V prvom zápase o postu na seba narazili Havier s Thoanom a Thoan prekvapivo vyhral úplne jasne 6:1. Aj zápas Sľuku s Čertíkom  nakoniec dopadol pomerne hladko 6:3 – Čertík síce vyhrával 2:1, ale Sľuka dohral , pridal 2 čisté a nakoniec ešte jednu a bez problémov vyhral. Obaja Romanovia sa však do semifinále nakoniec dostali – Havier na prehratej strane porazil Dubšíka z Banskej Bystrice 6:4. Čertík sa stretol s výborne hrajúcim Tomášom Svítkom z Kanianky, ktorého ale zastavil po výhre 6:3. V semifinále mal Čertík v rozhodujúcej hre za stavu 6:6 poriadnu dávku smoly, keď potom ako Thoanovi nič nespadlo z rozstrelu schoval všetkých 10 gulí na stole – všetky gule a nakoniec deviatku a j s bielou... Zápas Sľuku s Havierom bol hladší – Sľuka vyhral s prehľadom 7:3. V zápase o 3. miesto vyhral Havier nad Čertíkom 7:4, vo finále Sľuka nad Thoanom 7:5. Thoan sa druhým miestom dostal na čelo priebežného poradia s 448 bodmi, na druhom mieste sú spoločne Sľuka s Čertíkom (416 bodov), na štvrtom mieste je Havier s 384 bodmi.

 

Sobota 14.2.04, 2. kolo ligových súťaží

Extraliga

Saturnus Komárno – 1. BC Komárno 3:6

Kutaj Markech Trenčín – Montas Mochovce 8:1

Mistano Trnava – Autodprava Iliaš Kanianka odložené

LAVOS Brastislava mal voľno

 

Komentár :

V druhom kole sa predstavil aj majster z Komárna a vyhral nad ďalším komárňanským družstvom Saturnus 6:3. V majstrovskom drese sa vôbec nedarilo Peťovi Páczerovi, ktorý prehral všetky svoje zápasy. Nováčik súťaže, MONTAS Mochovce neuspel ani vo svojom druhom zápase, keď prehral jasne s Trenčínom 1:8. Posledný zápas tohto kola bol odložený, nakoľko Rado Ratkovič z trnavského družstva má narazenú ruku..

 

1. liga

Gastroarty Čierne Kone B. Bystrica – Bastia Štúrovo 4:5

Autodporava Iliaš Kanianka „B“ – Fairplay Martin 4:5

BK Martin – Saturnus Devils Komárno 9:0

BK Penguins Ružomberok – Snooker Radoľa odložené

 

Komentár :

Kanianska rezerva začala sezónu presne tak, ako minulý rok – po dvoch kolách dve prehry 4:5. V zápase s Martinom hral prím bývalý špičkový hráč, Majster Slovenska aj medailista z Majstrovstiev Slovenska Roman Micháč, ktorý hral ako za starých čias – Hromadovi naložil v osmičke kanára, v deviatke nedal žiadnu šancu Piknovi. Medzitým Tomáš Svítok vo vyrovnanom zápase vyhral s ďalším bývalým výborným hráčom Jozefom Lisíkom  najtesnejšie 7:6, a Hromada tesne podľahol spomínanému Lisíkovi v hre č.9 7:9 (bolo 7:7). Keďže posledný martinský hráč Ľubo Lošák nebodoval, bolo po hre č.9 3:3. V hrách č.14/1 najprv Hromada zdolal Lošáka a tak domácim stačilo vyhrať už len jeden zápas z dvoch zostávajúcich. Petrovi Leitmanovi sa však nedarilo – robil často chyby na otvorenom stole, a tak Lisíkovi jasne podľahol. Všetko to teda zostalo na poslednom zápase – Svítok s Micháčom sa ťahali až takmer do konca, nakoniec však predsa len vyhrala skúsenosť.

V ďalších zápasoch družstvo Bastia Štúrovo potvrdilo, že nechce byť v 1.ligy len do počtu, a zďaleka ani nebude. Takisto BK Martin ukázal, že aj tento rok bude útočiť na čelné pozície.

 

Nedeľa 15.2.04, Kanianske biliardové hry

Otvorená súťaž, 11 hráčov

Na veľké prekvapenie organizátorov tentokrát prišlo len slabých 11 hráčov. Z vyhratej strany sa do semifinále bez problémov prebojoval Čertík, Sľuka len s veľkými problémami po najtesnejšej výhre  s Jantoškom 8:7, keď väčšinu zápasu stále prehrával. Jantoška sa potom do semfinále predsa len dostal, po postupe z prehratej strany. Posledným do semifinálovej partie bolo pozitívne prekvapenie turnaja, vekom ešte len žiak Leo Švec z Kanianky. A k prekvapeniu mohol pridať aj senzáciu – v semifinále ho od výhry nad Eugenom Sľukom a postupu do finále delil len krôčik - nakoniec po úplne vyrovnanom súboji prehral najtesnejšie 8:9. V druhom semifinále Čertík pomerne hladko zdolal Jantošku 9:5. Tým istým pomerom sa skončil aj zápas o 3. miesto – Jantoška porazil už o poznanie horšie hrajúceho Šveca. Pre toho je však postup do semfinále a konečné 4. miesto určite veľmi dobrým výsledkom. Finále sa hralo iba do šesť, keďže Sľuka sa ponáhľal na autobus – a ponáhľalo sa mu dobre, lebo vyhral s Čertíkom 6:4

 

  1. Sľuka
  2. Čertík (obaja BK Autodoprava Iliaš Kanianka)
  3. Jantoška (Malá Lehôtka)
  4. Švec (Kanianka)

V celkovom poradí stále vedie Čertík s 285 bodmi, pred Sľukom (244 bodov) a Jantoškom (196 bodov)

 

Súťaž neregistrovaných hráčov

  1. Jantoška
  2. Švec
  3. Mokrý

 

Aj celkovom poradí vedie Jantoška so 196 bodmi pred Švecom (107 bodov) a Vanekom (104 bodov).

 

Snookrová liga, 7 hráčov

  1. Čertík
  2. Sľuka
  3. Mokrý

V celkovom poradí vedie Čertík so 160 bodmi pred Sľukom (140 bodov) a Jantoškom (113 bodov).

 

Ďalší program :

Na budúci víkend bude v Poľsku prvé kolo súťaže Best of East pre hráčov z východoeurópskych krajín, zatiaľ to vyzerá bez našej účasti.

O týždeň neskôr, v nedeľu 29.2. bude už 3. kolo ALFA pohára vo Zvolene.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka