Čertík(N)oviny - 27 / 2005 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

cez víkend bolo na programe 13. kolo Extraligy družstiev, niečo sa aj dohralo a tak je v tabuľke čo-to jasnejšie, stále však ani zďaleka všetko. V nedeľu bolo na programe 9. kolo Kanianskych biliardových hier, aj seniorské Majstrovstvá Slovenska v hre č.9.

 

Extraliga družstiev

dohrávka 10. kola

Mistano Trnava – Lavos Bratislava 7:2

13. kolo

Mistano Trnava – Bastia Štúrovo 7:2

Saturnus Komárno – Lavos Bratislava 6:3

BK Kanianka – BoBi Martin 8:1

1. BC Komárno – Gastro Trenčín odložené

predohrávka 14.kola

Mistano Trnava – BoBi Martin 6:3

 

Odložené zápasy 12. kola

Bastia Štúrovo – BoBi Martin

Lavos Bratislava – Gastro Trenčín

 

Mistano Trnava si po troch výhrach (spravili si v Trnave biliardový týždeň – všetko odohrali v priebehu tohto týždňa a sezóna sa pre nich skončila) stále udržiava šancu na titul – musí sa však spoliehať na to, že 1. BC Komárno prehrá. Komárno tak musí zostávajúce 2 zápasy vyhrať – a hrá ešte s Trenčínom a Lavosom.

Lavos si po prehre s v Trnave aj so Saturnusom Komárno veľmi skomplikoval situáciu v boji o konečné tretie miesto – má už 6 prehier, bude hrať ešte s 1.BC Komárno a má oveľa horšie skóre ako Kanianka. Tá tak má po jasnej výhre s Martinom opäť všetko vo svojich rukách – ak vyhrá posledné kolo so Štúrovom, bude tretia, tretia môže byť dokonca aj keď prehrá – ak bude Majstrom 1.BC Komárno, šance na tretie miesto o skóre sú veľmi veľké, či už pred Lavosom alebo Trenčínom.

Ako sa Kanianka dopracovala k jasnej výhre nad Martinom – základ víťazstva položili domáci už v hre č.8. Leitman zdolal po dobrej hre jasne Výbocha 8:3. V jednej z hier predviedol veľmi zaujímavú koncovku – zašil sa na svoju predposlednú farebnú guľu, vytiahol teda skákačku – skočil, guľu dal, ale zašil sa na poslednú farebnú – skočil a dal aj tú, ale bez nahrávky na čiernu – tú však nakoniec dal tiež. Sľuka získal pomerne rýchlo výrazné vedenie nad Potašom – 7:3, Potaš znížil na 5:7 ale ďalšiu hru už nevyhral. Čertík začal s Nosekom čistou hrou, ale ani jednému hráčovi potom nepadalo z rozstrelu a tak sa naťahovali o každú hru. V jednej chvíli viedol Nosek 5:4 a zahral istotu na farebnej, keď Čertík mal už len čiernu – a Čertík dal ťažkú lízačku na čiernu. Potom sa ujal vedenia 6:5, za tohto stavu sa ho Nosek snažil zašiť, lenže mu potiahol stôl a viac na stole nebol – Čertík dohral a zápas zakončil čistou hrou.

V hre č.9 Leitman zle začal s Nosekom – prehrával už 1:4, potom sa však rozbehol a vyhral 11:7. Rovnakým výsledkom, ale trošku iným spôsobom (vyhrával od začiatku až do konca) Havier zdolal Potaša. Zápas Sľuku s Výbochom bol veľmi vyrovnaný, Výboch hral veľmi dobre a väčšinu času vyhrával naposledy 8:7. Sľuka otočil na 10:8, Výboch však vyrovnal na 10:10. Za tohto stavu Sľuka zahral vysokým mostíkom ťažkú jednotku a nahral si na kombináciu 2-9, ktorú vzápätí realizoval.

V hre č.14/1 Potaš porazil Leitmana po dramatickom priebehu 100:91, keď dával kadejaké komplikované gule. Havier sa dvomi 21 bodovými breakami dostal do vedenia, ktoré s prehľadom udržal až do konca. Výboch zo začiatku Čertíka valcoval – 24:4, 38:8, 50:15, o chvíľu však bolo 67:62 pre Čertíka. Výboch ešte raz viedol – 84:79, ale Čertík zahral 21 bodový break, keď to najviac potreboval – 8:1 pre domácich. Hostia sú po tomto výsledku na tom veľmi zle z hľadiska záchrany a dupľom po prehre v predohrávanom zápase posledného kola, v ktorom prehrali v Trnave 3:6 – odložený zápas so Štúrovom bude veľmi, veľmi dôležitý...

 

Nedeľa 20.11.2005, Kanianske biliardové hry

 

Otvorený turnaj, 16 hráčov

Turnaj navštívili po dlhej dobe aj Havier či Ryba – tomu sa však nedarilo, po 2 prehrách 4:5 (Svítok a Mokrý) skončil  na 9. mieste. Nedarilo sa ani Jantoškovi, ktorý tiež prehral dvakrát najtesnejším rozdielom – s Havierom mu nestačilo ani vedenie 5:4 a prehral 5:6, potom aj prekvapivo s Piknom 4:5. K prekvapeniam možno zaradiť aj víťazstvo mladého Folka nad Čertíkom 6:5 – Čertík si to najprv pokazil sám, keď za stavu 5:4 nedohral 3 gule z ruky (nedal ľahkú deviatku) a vzápätí ho za stavu 5:5 vyzašíval Folk na 3 chyby.

O postup z vyhranej strany Leitman nedal šancu Havierovi (6:1), Folk už ďalšie prekvapenie nepripravil (so Sľukom 3:6). Na prehranej strane Havier zmietol zo stola Čertíka po bezchybnej hre 6:2, Folk nestačil na Svítka 4:6.

V semifinále Leitman zdolal Svítka 7:0, Havier pokračoval v dobrej hre a zdolal Sľuku 7:3

Vo finále Leitman nedal šancu Havierovi – 7:1

V zápase o 3. miesto Sľuka porazil Svítka 7:3

V celkovom poradí vedie jasne Leitman s 1290 bodmi, druhý je Sľuka s 990 bodmi, tretí je Čertík s 710 bodmi

Neregistrovaní hráči

1.        Svítok

2.        Folk

3.        Pikna a Mokrý

V celkovom poradí vedie so 600 bodmi Jantoška pred Mokrým s 535 bodmi, a Svítkom s 510 bodmi

Snookrová liga, 10 hráčov

Svoju spanilú jazdu nedeľným programom zakončil Leitman aj víťazstvom v snookri – vo finále opäť s Havierom, Havier však finále vzdal. Leitman ho však porazil aj predtým, navyše rozbil JACKPOT, keď zahral break 55 bodov. Tretí skončil Mokrý, na štvrtom mieste prekvapenie turnaja Folk, ktorý zdolal mimo aj Jantošku aj Mokrého (ešte pred súbojom o 3. miesto)

V celkovom poradí vedie neohrozene Leitman, ktorý sa už v predstihu a aj napriek dvojnásobnému bodovaniu v záverečnom kole istým celkovým víťazom – má 1490 bodov. Za ním to však bude ešte zaujímavé – druuhý je Jantoška s 820 bodmi, tretí je Mokrý so 725 bodmi.

 

Majstrovstvá Slovenska v hre č.9 seniorov, 8 hráčov

Na finálový deň sa kvalifikovali páni Zaiček a Mažári – mimochodom, seniori sú riadni vytrvalci – rozdali si to každý s každým – každý teda 7 zápasov do 6.

 

Ďalší program:

V sobotu (26.11.) sú na programe ďalšie Majstrovstvá Slovenska (hrá sa do posledných 4, ktorí postúpia na finálový deň) – v hre č.8 a hrať sa bude opäť v Komárne.

O týždeň neskôr v sobotu 3.12. je na programe posledné extraligové kolo – určite zaujímavé.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka