Čertík(N)oviny - 17 / 2006

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

po týždni som tu opäť so spravodajom. V sobotu sa hralo 6. kolo ligových súťaží a v nedeľu 6. kolo Alfa pohára.

 

Sobota 13.5.2006, Extraliga, 6. kolo

Mistano TRNAVA

 

Bastia ŠTÚROVO

1:8 

BK KANIANKA

 

Alpia MARTIN

9:0

ŠBK Lavos BRATISLAVA "B"

 

ŠBK Lavos BRATISLAVA

odložené 

1.BC KOMÁRNO

 

BK TRENČÍN

odložené 

Dohrávky:

Bastia Štúrovo

 

Alpia MARTIN

7:2

ŠBK Lavos BRATISLAVA "B"

 

1. BC Komárno

0:9

 

V extralige sa odohrali len 2 zápasy, oba s jasnými výsledkami – Mistano Trnavo prekvapivo doma podľahol Štúrovu 1:8, keď hostia položili základ svojho víťazstva v hre č.8 – Haulík (s Dubanom) aj Gyurky (s Ratkovičom) vyhrali 8:7, Nedešovský hladko s Drobným 8:3. Keďže hostia vyhrali aj všetky deviatky o výsledku bolo rozhodnuté už po nich.

V Kanianke hostili domáci posledný, v tejto sezóne nevýrazný Martin. Domáci hrali bez Sľuku, ktorý je v zahraničí, ale aj tak si trúfali na víťazstvo. Začali dobre, Leitman (8:2 s Nosekom) aj Havier (8:5 s Potašom) s prehľadom svoje zápasy v hre č.8 vyhrali. Situáciu sa snažil zdramatizovať Výboch, ktorý otočil s Čertíkom z 0:2 na 5:2, potom aj z 5:5 ušiel na 7:5, potom však nevyužil pár šancí, ktoré mal a z posledného, komplikovaného stola sa nakoniec vysekal ako prvý Čertík – 8:7 a 3:0 pre domácich. Hra č.9 sa niesla v podobnom duchu – Leitman sa rýchlo ujal s Výbochom vedenia 8:2, a hoci sa potom trochu zasekol, zápas doviedol do víťazného konca – 11:7. Havier vyhral s Nosekom 11:4. Čertík sa ujal opäť vedenia 2:0 (s Potašom), ale Potaš vyrovnal a do stavu 5:5 hráči vyhrávali po jednej hre. Potom sa podarila Čertíkovi rozhodujúca šnúra 4 hier (9:5) a nakoniec vyhral 11:6. Víťazstvo domáci zavŕšili v hre č.14/1 – Leitman zdolal Potaša 100:53, Čertík Noseka, ktorému vôbec nešlo 100:5 a Havier Výbocha 100:45.

Martin je tak namočený do bojov o záchranu až po uši – dupľom po prehre v dohrávke v Štúrove. Hoci tam nezačal Martin zle – po osmičkách totiž viedli 2:1. V hre č.9 však stálo šťastie na domácej strane – vyhrali 2 tesné zápasy (Haulík – Nosek 11:10, Nedešovský Výboch 11:9) a tak domácim stačilo v 14tke vyhrať jediný zápas – vyhrali však všetky tri

1. BC Komárno valcuje naďalej – trojica Petrovics, Polách, Kučera nedovolila uhrať domácim v zložení Kotleba, Axamit, Urban ani bod. A tak sa stále čaká na družstvo, ktoré by Komárno ponaháňalo – žeby Trenčín v odloženom zápase ?

V tabuľke sa vytvorilo niekoľko skupín – o úplné čelo bojujú Komárno s Trenčínom, za nimi o tretie miesto trojica družstiev (Kanianka, Štúrovo a Lavos A), a posledná trojica o záchranu (Trnava, Lavos B a Martin). Do konca súťaže je však ďaleko a všeličo sa môže ešte pomeniť

 

Nedeľa 14.5.2006, ALFA pohár Zvolen, 32 hráčov

V Alfe bolo tradične plno – myslím plného pavúka s 32 hráčmi a nakoniec sa žiadne prekvapenie nekonalo – vyhral pomaly už tradične jediný extraligista prítomný na turnaji, Roman Havier, ktorý vo finálovom zápase ako nasadená jednotka zdolal nasadenú dvojku Folka, ale len najtesnejšie 7:6 – mladý Folk sa neustále zlepšuje, čo dokázal aj minulo týždenným finále v Kanianke. A nie darmo je druhý v celkovom poradí ALFY. Súboj o tretie miesto rozhodol pre seba Garaj, ktorý zdolal Stieranku 7:2.

V celkovom poradí vedie Havier s 1680 bodmi, pred Folkom s 1258 bodmi, tretí je Dušan Špirek s 1028 bodmi.

 

Ďalší program:

Najbližší víkend je neplánované voľno – Slovenský pohár plánovaný na tento termín bol presunutý na koniec júna (24.6. v Nitre). O týždeň neskôr, v sobotu 27.5. je na programe posledné kolo prvej časti ligových súťaží.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka