Čertík(N)oviny - 6 / 2006

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz bol skromnejší víkend, stále však je o čom písať – v sobotu bola ligová dohrávka, ako aj Kozel cup seniorov, v nedeľu bolo 2. tohtoročné kolo Kanianskych biliardových hier.

 

Extraliga, dohrávka 1. kolo

Alpia Martin – BK Trenčín 1:8

Trenčín sa konečne tiež predstavil v tomto ročníku ligy. Po výraznom posilnení o Daubnera sa čakalo, čo Trenčín predvedie v Martine, kde minulý rok na jeseň ľahol popolom 7:2 a táto prehra veľmi zavážila v boji o bronzovú medailu. Hoci v hre č.8 to tak nevyzeralo (Kubán prehral 1:8 s Potašom a Výboch len tesne 7:8 podľahol Daubnerovi), nakoniec Trenčín jasne dominoval, keď vyhral všetky zostávajúce zápasy. Trenčín veľa naznačil, pravá sila sa však ukáže až v odloženom zápase s Trnavou, ako aj v 3. kole v Kanianke. Vyzerá to však tak, že liga bude tohto roku v boji o medaily vyrovnanejšia ako vlani.

 

Kozel cup seniorov, Žilina, 11 hráčov

V Žiline sa pri celkom slušnej účasti, avšak bez čerstvo pečeného člena tejto kategórie a nádejného reprezentanta Romana Haviera, tešil z víťazstva Braňo Mažári.

Poradie :

1.

 MAŽÁRI Branislav

2.

 MINÁRIK Viliam

3.

 NÉMETHY Róbert

 

Kanianske biliardové hry, 2. kolo

 

Otvorený turnaj, 19 hráčov

Tentoraz sa netypicky hrala hra č.8, a organizátori trošku prešvihli počet hier, do ktorých sa hrá a tak sa turnaj trošku natiahol, a mal dopad aj na snookrový turnaj. Bola kvalitná účasť, veď turnaj účasťou celkom nečakane poctili aj 3 hráči z Trenčína – a najmä Vavro robil riadne vetry.

Už v prvom kole sa udiali celkom zaujímavé veci – Folk zdolal Svítka 4:3, natrápil sa však aj Čertík s Levrincom mladším – vyhral len tesne 4:3, keď po zmätkoch (čierna do inej jamky, čierna s bielou) prehrával 2:3 a za tohto stavu nedal čiernu (vyklepaná v rohovej jamke), ktorú mu Levrinc zakryl farebnou do nehrateľnej pozície. Celkom nepochopiteľne však potom s guľou v ruke Čertíkovi čiernu odkryl a Čertík vyhral aj rozhodujúcu hru.

V druhom kole Čertík odohral ďalší zaujímavý zápas, trošku na inej úrovni – so Sľukom viedol po presnej hre rýchlo 4:1 a vyzeralo to na výhru, v ďalšej hre však pri výbere ľahkých plných gulí po rozstrele odhodil jednú z gulí tágom cez pol stola... Sľuka dohral. V ďalšej hre Čertík ťažký stôl nedohral – a už nebol na stole. Sľuka dohrávka plus 2 čisté. V ďalšom zápase Vavro sa otáčal tiež z 1:4 na 5:4 s Jantoškom.

O postup z vyhratej strany v kvalitnom zápase Havier po sérii prehier s Leitmanom konečne uspel – najtesnejšie 6:5, rovnakým výsledkom vyhral aj Sľuka s Vavrom – otáčal z 2:5.

Na prehratej strane sa celkom nádejne ukázal jeden z ďalších mladých hráčov z Kanianky, Pipíška, ktorý odolával skúsenejšiemu Krovinovi až do rozhodujúcej hry a prehral 3:4. Folk sa stretol so Svítkom ja na prehratej strane a porazil ho aj tam, Čertík s dávkou šťastia vyhral tesne s Jantoškom 5:4.

O postup z prehranej strany Vavro zdolal Folka. Zaujímavý zápas odohrali Leitman s Čertíkom – Čertík začal dobrou hrou a ujal sa vedenia 5:0, o náskok však skoro prišiel – stačilo pár chýb a bolo 5:4. V ďalšej hre si však so šťastím nahral na problémovú guľu a stôl dohral.

V semifinále Čertík pokračoval v dobrej hre a jasne zdolal Sľuku 6:2, Vavro porazil Haviera 6:3.

Finále bolo vyrovnané a bolo sa na čo pozerať – nakoniec však vyhral 7:5 a z turnajovej výhry sa po dlhom čase tešil Čertík

Do celkového poradia sa výsledky premietli tak, že po 2. kole sú na čele až dvaja hráči, Leitman so Sľukom (obaja po 270 bodov), Čertík sa dostal na tretie miesto s 230 bodmi.

 

Neregistrovaní hráči

Poradie:

1. Jantoška a Svítok

2. Mokrý a Levrinc ml.

V celkovom poradí Jantoška so 170 bodmi, pred Svítkom (120 bodov) a Mokrým s 90 bodmi

 

Snookrová liga, 13 hráčov

Snooker bol značne poznačený počtom účastníkov a najmä turnajom v biliarde - a tak sa veľa zápasov ani nehralo. Nakoniec si víťazstvo vybojoval Leitman, finále sa však nehralo, Sľuka vzdal. Ten sa však tiež do finále prebojoval bez boja, lebo mu vzdal Havier. A nehralo sa ani o 3. miesto – aj to Havier vzdal.

Poradie:

1. Leitman

2. Sľuka

3. Folk

V celkovom poradí vedie jasne Leitman so 400 bodmi, pred Sľukom (250 bodov), tretí sú spoločne Folk a Havier so 170 bodmi.

 

Ďalší program:

V sobotu 18.2. bude na programe už 2. kolo Slovenského pohára, opäť v Komárne – tam už všetci trafia hádam aj po slepiačky, len aby zase nesnežilo...

O týždeň v sobotu 25.2. je na programe už tretie ligové kolo.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK,

predseda BK Kanianka